Радница школе у Невесињу украла новац за лијечење дјеце

Невена Бунић
Радница школе у Невесињу украла новац за лијечење дјеце

Невесиње - Бивша административна радница у Основној школи "Ристо Пророковић" у Невесињу Николија Т. (28) осумњичена је да је проневјерила 5.500 марака које су скупљене у хуманитарним акцијама у овој образовној установи, сазнаје "Глас Српске".

Пријаву против бивше раднице ове школе полиција је добила у септембру, а претпоставља се да је Николија дуже вријеме крала новац који је био намијењен лијечењу дјеце и младих, те за сиромашне.

Према незваничним информацијама, новац који је у неколико наврата прикупљан у школи био је намијењен дјеци Косова, дјевојчици Софији Мићевић из Бањалуке која је боловала од леукемије, као и Билећанки Кристини Батинић која је имала Вилсонову болест. У међувремену, мала Софија и Кристина су преминуле.

- Дио прикупљеног новца је требало да буде уплаћен и за лијечење младића Вање Пејаковића (18) из Котор Вароша који је тешко повријеђен на екскурзији у Италији, као и за Сњежану Пухало (24) из Калиновика која болује од цирозе јетре - рекао је извор близак истрази.

У Полицијској управи Требиње рекли су, наводећи иницијале, да су против Николије Т. поднијели извјештај Окружном тужилаштву у Требињу.

- Н. Т. сумњичимо да је као административно-финансијски радник једне установе присвојила 5.500 КМ које су биле сакупљене у хуманитарне сврхе. Сумњичимо је за проневјеру - рекла је портпаролка Полицијске управе Требиње Јована Цвијетић.

У Основној школи "Ристо Пророковић" рекли су да пријављена Николија Т. више није запослена у овој образовној установи, али нису жељели да дају више информација.

- На полицији и тужилаштву је да спроведу истрагу и утврде све чињенице. Не желимо да ометамо њихов рад - кратко су рекли у школи.

Привредни криминал

Полицијска управа Требиње је за 11 мјесеци ове године евидентирала 50 кривичних дјела из области привредног криминалитета.

- Ова врста криминалитета повећана је за 138 одсто у односу на исти период лани. Надлежним тужилаштвима доставили смо 49 извјештаја против 69 лица због ове врсте кривичних дјела - навели су у Полицијској управи Требиње.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана