Радница активирала експлозију отварајући пакет

Н. Т.
Радница активирала експлозију отварајући пакет

Бугојно - Троје радника фабрике за производњу оружја и муниције "Бинас" у Бугојну и радница горажданске фабрике намјенске индустрије "Унис Гинекс" повријеђени су јуче у одвојеним експлозијама на својим радним мјестима.

У "Бинасу" су повријеђене раднице Е. Ђ. (42) и А. П. (21), те њихов колега М. В. (56). Теже повреде је задобила Е. Ђ. којој је помоћ указана у Кантоналној болници у Травнику, док су А. П. и М. В. лакше повријеђени.

Незванично, Е. Ђ. је отварала пакет са дијеловима упаљача за муницију и том приликом је дошло до експлозије. У "Бинасу" су рекли да се десила мања експлозија и да још не знају узроке.

 - Повријеђена радница Е. Ђ. упућена је у сарајевски Клинички центар. Остали радници који су били у истој просторији су добро. Не можемо да говоримо о детаљима док се не заврши истрага - казали су у "Бинасу". 

Предсједник синдиката у фабрици "Бинас" Адем Харачић каже да је несрећа резултат нестручности.

- Дошло је до експлозије детонатора и срећа је да није било тежих посљедица. У фабрици су примани радници без искуства и с улице. За овакве ствари криви су непотизам и власт - казао је Харачић.

Портпарол МУП-а Средњобосанског кантона Хасан Хоџић казао је да је обављен увиђај, али није могао да говори детаље о томе како је дошло до несреће.

У експлозији у фабрици "Гинекс" повреде је задобила В. И. (42) и како сазнајемо, њој су повријеђене очи. Она је смјештена у Клинички центар Универзитета у Сарајеву на Очној клиници.

У фабрици "Унис Гинекс" нисмо могли да сазнамо више информација јер, како су нам рекли, директорица је заузета, а нико осим ње не смије да даје изјаве за медије. Истрагу о овом случају води Тужилаштво БПК-а у којем нису могли да износе детаље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана