Radenica osmogodišnji djevojčicu odveo u šumu i silovao

Nebojša Tomašević
Radenica osmogodišnji djevojčicu odveo u šumu i silovao

Brčko - Jasmin Radenica (22) iz Brčkog predat je Tužilaštvu Brčko distrikta zbog sumnje da je silovao osmogodišnju djevojčicu u naselju Prutače kod Brčkog.

Navodeći njegove inicijale portparol policije Brčko distrikta Halid Emkić je potvrdio da je Radenica uhapšen u četvrtak uveče.

- Uhapsili smo ga nakon prijave silovanja i kraće istrage. Predali smo ga tužilaštvu uz izvještaj koji ga tereti za krivično djelo polni odnos s djetetom. Prema zakonu, najmanja predviđena kazna za ovo djelo je tri godine - kazao je Emkić ne želeći da otkriva detalje s ciljem zaštite djeteta.

Prema nezvaničnim informacijama, Radenica je djevojčicu odveo s igrališta u naselju Prutače i silovao u obližnjem šumarku. Njega je na djelu navodno zatekao otac djevojčice koji ga je tad uspio savladati i spriječiti teže posljedice.

- Dijete je otišlo na igralište da se igra, a napasnik ju je pratio i odveo u šumu te silovao. Manijaka sam zatekao na djelu kada sam krenuo da dijete dovedem kući sa igrališta. Uspio sam ga dovući do stana, ali je pobjegao. Kćerku sam odvezao u bolnicu. Doktori su mi rekli da je napastvovana - izjavio je kroz plač otac djevojčice ne želeći da mu pominjemo ime.

On tvrdi da je Jasmin to uradio iz osvete, jer su se njih dvojica posvađali kada mu je Jasmin zaprijetio riječima: “Uhvatićeš se za glavu”.

- Jasmin je uvijek bio problematičan i pravio probleme. Više je po zatvorima nego na slobodi. To zna kompletno Brčko. Ovo što je uradio neću moći pretrpjeti nikada. Neka ga sklone, neka ga vežu da ga moje oči više nikada ne vide - kazao je nesrećni otac.

U bolnici u Brčkom, gdje je djevojčica pregledana, rekli su da o ovom slučaju ne mogu govoriti zbog zaštite pacijenta.

U policiji u Brčkom su potvrdili da je osumnjičeni Radenica odranije poznat po krivičnim djelima. Protiv njega je Tužilaštvo Brčko distrikta u januaru podiglo optužnicu kojom ga tereti za nanošenje teških povreda.

Strah

Slučaj silovanja djevojčice uznemirio je mještane Prutača koji ističu da strahuju za svoju djecu.

- Ovo je stravično! Pravi šok za sve nas mještane. I sama sam majka dvije djevojčice koje su uzrasta one koja je napadnuta. Taj mladić je uvijek pravio probleme i bojimo se da ako bude na slobodi da opet to ne ponovi. Odlučili smo da pišemo peticiju policiji distrikta da pojača mjere bezbjednosti u naselju - kazala je mještanka Prutača ne želeći da joj objavimo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana