Раденица осмогодишњи дјевојчицу одвео у шуму и силовао

Небојша Томашевић
Раденица осмогодишњи дјевојчицу одвео у шуму и силовао

Брчко - Јасмин Раденица (22) из Брчког предат је Тужилаштву Брчко дистрикта због сумње да је силовао осмогодишњу дјевојчицу у насељу Прутаче код Брчког.

Наводећи његове иницијале портпарол полиције Брчко дистрикта Халид Емкић је потврдио да је Раденица ухапшен у четвртак увече.

- Ухапсили смо га након пријаве силовања и краће истраге. Предали смо га тужилаштву уз извјештај који га терети за кривично дјело полни однос с дјететом. Према закону, најмања предвиђена казна за ово дјело је три године - казао је Емкић не желећи да открива детаље с циљем заштите дјетета.

Према незваничним информацијама, Раденица је дјевојчицу одвео с игралишта у насељу Прутаче и силовао у оближњем шумарку. Њега је на дјелу наводно затекао отац дјевојчице који га је тад успио савладати и спријечити теже посљедице.

- Дијете је отишло на игралиште да се игра, а напасник ју је пратио и одвео у шуму те силовао. Манијака сам затекао на дјелу када сам кренуо да дијете доведем кући са игралишта. Успио сам га довући до стана, али је побјегао. Кћерку сам одвезао у болницу. Доктори су ми рекли да је напаствована - изјавио је кроз плач отац дјевојчице не желећи да му помињемо име.

Он тврди да је Јасмин то урадио из освете, јер су се њих двојица посвађали када му је Јасмин запријетио ријечима: “Ухватићеш се за главу”.

- Јасмин је увијек био проблематичан и правио проблеме. Више је по затворима него на слободи. То зна комплетно Брчко. Ово што је урадио нећу моћи претрпјети никада. Нека га склоне, нека га вежу да га моје очи више никада не виде - казао је несрећни отац.

У болници у Брчком, гдје је дјевојчица прегледана, рекли су да о овом случају не могу говорити због заштите пацијента.

У полицији у Брчком су потврдили да је осумњичени Раденица одраније познат по кривичним дјелима. Против њега је Тужилаштво Брчко дистрикта у јануару подигло оптужницу којом га терети за наношење тешких повреда.

Страх

Случај силовања дјевојчице узнемирио је мјештане Прутача који истичу да страхују за своју дјецу.

- Ово је стравично! Прави шок за све нас мјештане. И сама сам мајка двије дјевојчице које су узраста оне која је нападнута. Тај младић је увијек правио проблеме и бојимо се да ако буде на слободи да опет то не понови. Одлучили смо да пишемо петицију полицији дистрикта да појача мјере безбједности у насељу - казала је мјештанка Прутача не желећи да јој објавимо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана