Put smrti uzeo mladi život, četvoro povrijeđenih

N. T.
Put smrti uzeo mladi život, četvoro povrijeđenih

Prnjavor - Željko Daničić (30) iz Prnjavora poginuo je kada se vozeći "daevu" sudario s terencem "folksvagen tuareg" koji je vozio njegov sugrađanin Osman Kovač (47) u Hrvaćanima kod Prnjavora.

Nesreća se desila u nedjelju oko 23 časa, a u sudaru su povrijeđene četiri osobe koje su bile u "tuaregu".

Povrijeđeni su prevezeni u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske gdje im je ukazna pomoć, a njihov identitet nije saopšten. U UKC RS saznajemo da su oni zadobili lakše povrede i sve četvoro su pušteni na kućno liječenje.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu potvrdili su da je do nesreće došlo kada su se sudarili "daevu" i "folksvagen turaeg", ali su istakli da uzrok nije utvrđen.

- Pokrenuta je istraga u cilju utvrđivanja svih okolnosti nesreće. Naređena je obdukcija tijela stradalog - kazala je portparol Okružnog tužilaštva  Maja Đaković-Vidović.

Mještani Hrvaćana koji žive u blizini mjesta nesreće kažu da su na tom dijelu puta česti sudari vozila i slijetanja.

- Nisam vidjela sudar, ali sam kroz san čula škripu guma, a onda i tup udar što me razbudilo. Pogledala sam napolje i vidjela vozilo hitne pomoći i policiju, a ujutro sam saznala da je neko poginuo - kazala je jedna mještanka Hrvaćana ne želeći da joj pominjemo ime.

Ona pretpostavlja da je uzrok nesreće klizav i zaleđen kolovoz u kombinaciji s brzom vožnjom.

- Kada sam ustala, bilo je jako klizavo, a mogu misliti kako je bilo tokom noći u vrijeme udesa - kazala je ova mještanka.

Na mjestu nesreće ostali su brojni tragovi koji ukazuju o jačini udara. Na obje strane puta ostali su rasuti dijelovi vozila, a u blizini se nalazi i spomen-ploča, koja ukazuje da je na toj lokaciji neko i ranije stradao.

Pješak D. B. (27) iz Tuzle juče povrijeđen u nesvakidašnjoj nesreći u blizini Fabrike obuće "Aida" u Tuzli. On je  kada hodajući ulicom udario u "opel astru" i zadobio povrede zbog kojih je prevezen u bolnicu u Tuzli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana