Пут смрти узео млади живот, четворо повријеђених

Н. Т.
Пут смрти узео млади живот, четворо повријеђених

Прњавор - Жељко Даничић (30) из Прњавора погинуо је када се возећи "даеву" сударио с теренцем "фолксваген туарег" који је возио његов суграђанин Осман Ковач (47) у Хрваћанима код Прњавора.

Несрећа се десила у недјељу око 23 часа, а у судару су повријеђене четири особе које су биле у "туарегу".

Повријеђени су превезени у Универзитетски клинички центар Републике Српске гдје им је указна помоћ, а њихов идентитет није саопштен. У УКЦ РС сазнајемо да су они задобили лакше повреде и све четворо су пуштени на кућно лијечење.

У бањалучком Окружном тужилаштву потврдили су да је до несреће дошло када су се сударили "даеву" и "фолксваген тураег", али су истакли да узрок није утврђен.

- Покренута је истрага у циљу утврђивања свих околности несреће. Наређена је обдукција тијела страдалог - казала је портпарол Окружног тужилаштва  Маја Ђаковић-Видовић.

Мјештани Хрваћана који живе у близини мјеста несреће кажу да су на том дијелу пута чести судари возила и слијетања.

- Нисам видјела судар, али сам кроз сан чула шкрипу гума, а онда и туп удар што ме разбудило. Погледала сам напоље и видјела возило хитне помоћи и полицију, а ујутро сам сазнала да је неко погинуо - казала је једна мјештанка Хрваћана не желећи да јој помињемо име.

Она претпоставља да је узрок несреће клизав и залеђен коловоз у комбинацији с брзом вожњом.

- Када сам устала, било је јако клизаво, а могу мислити како је било током ноћи у вријеме удеса - казала је ова мјештанка.

На мјесту несреће остали су бројни трагови који указују о јачини удара. На обје стране пута остали су расути дијелови возила, а у близини се налази и спомен-плоча, која указује да је на тој локацији неко и раније страдао.

Пјешак Д. Б. (27) из Тузле јуче повријеђен у несвакидашњој несрећи у близини Фабрике обуће "Аида" у Тузли. Он је  када ходајући улицом ударио у "опел астру" и задобио повреде због којих је превезен у болницу у Тузли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана