Pucao na pse lutalice, pogodio komšinicu

Nevena Bunić
Pucao na pse lutalice, pogodio komšinicu

Velika Kladuša - N. G. (34) lakše je ranjena kada ju je hicem iz vazdušne puške greškom pogodio komšija Mujo Redžić (41) ispred svoje kuće u Golubovićima kod Velike Kladuše.

Sve se odigralo u subotu, a slučaj je policiji prijavila radnica Doma zdravlja u Velikoj Kladuši, gdje je zbrinuta povrijeđena žena. Navodno je Redžić pucao na pse lutalice koji su mu napali stado ovaca, pa je greškom pogodio komšinicu koja se nalazila stotinjak metara od njega.

Poslije prijave, na lice mjesta izašla je policija i obavila uviđaj. Pogođena N. G. je lakše ranjena u leđa i nije u životnoj opasnosti.

U opštini Velika Kladuša kažu da im se građani nisu žalili na veći broj pasa lutalica.

- Prošle godine otvorili smo azil za pse i time je broj lutalica smanjen za polovinu. Problem je što oni dolaze iz drugih opština. Naravno da niko nema pravo da puca na pse, to je slučaj za policiju, ne za nas - rekao je nadležni u Službi za građenje, mjesne zajednice, komunalne poslove i ekologiju u ovoj opštini Sulejman Silić.

Slučajevi u kojima hici namijenjeni životinjama završe ranjavanjem ljudi nedavno su zabilježeni i u drugim gradovima u BiH i RS. Tako je prije samo mjesec uhapšen lovac Mladen L. (21) iz Kozarske Dubice zbog sumnje da je hicima iz puške tokom lova ranio Đ. O. (42) i njegovu maloljetnu kćerku E. O. (9). Otac i djevojčica su šetali šumom u mjestu Mlinarice kod Kozarske Dubice u blizini mjesta na kojem su članovi Lovačkog udruženja "Jelen" lovili divlje svinje, patke i lisice, a Mladen je bio među njima.

Nezvanično, Mladen je pucao jer je mislio da gađa neku divlju životinju. On je navodno čuo šuštanje u šumi i opalio hitac iz puške misleći da je divlja svinja ili lisica. Nažalost, na drugoj strani nišana su bili šetači, otac i kćerka, koje je ranio. Lovac je nakon ranjavanja otišao sa mjesta lova, ali ga je ubrzo policija pronašla.

Izazivanje opasnosti

U policiji Unsko-sanskog kantona rekli su, navodeći inicijale, da je Mujo Redžić ispitan.

- Protiv njega će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti. Radimo na utvrđivanju svih okolnosti u ovom slučaju - rekla je portparol Ministarstva Unsko-sanskog kantona Snežana Galić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana