Пуцао на псе луталице, погодио комшиницу

Невена Бунић
Пуцао на псе луталице, погодио комшиницу

Велика Кладуша - Н. Г. (34) лакше је рањена када ју је хицем из ваздушне пушке грешком погодио комшија Мујо Реџић (41) испред своје куће у Голубовићима код Велике Кладуше.

Све се одиграло у суботу, а случај је полицији пријавила радница Дома здравља у Великој Кладуши, гдје је збринута повријеђена жена. Наводно је Реџић пуцао на псе луталице који су му напали стадо оваца, па је грешком погодио комшиницу која се налазила стотињак метара од њега.

Послије пријаве, на лице мјеста изашла је полиција и обавила увиђај. Погођена Н. Г. је лакше рањена у леђа и није у животној опасности.

У општини Велика Кладуша кажу да им се грађани нису жалили на већи број паса луталица.

- Прошле године отворили смо азил за псе и тиме је број луталица смањен за половину. Проблем је што они долазе из других општина. Наравно да нико нема право да пуца на псе, то је случај за полицију, не за нас - рекао је надлежни у Служби за грађење, мјесне заједнице, комуналне послове и екологију у овој општини Сулејман Силић.

Случајеви у којима хици намијењени животињама заврше рањавањем људи недавно су забиљежени и у другим градовима у БиХ и РС. Тако је прије само мјесец ухапшен ловац Младен Л. (21) из Козарске Дубице због сумње да је хицима из пушке током лова ранио Ђ. О. (42) и његову малољетну кћерку Е. О. (9). Отац и дјевојчица су шетали шумом у мјесту Млинарице код Козарске Дубице у близини мјеста на којем су чланови Ловачког удружења "Јелен" ловили дивље свиње, патке и лисице, а Младен је био међу њима.

Незванично, Младен је пуцао јер је мислио да гађа неку дивљу животињу. Он је наводно чуо шуштање у шуми и опалио хитац из пушке мислећи да је дивља свиња или лисица. Нажалост, на другој страни нишана су били шетачи, отац и кћерка, које је ранио. Ловац је након рањавања отишао са мјеста лова, али га је убрзо полиција пронашла.

Изазивање опасности

У полицији Унско-санског кантона рекли су, наводећи иницијале, да је Мујо Реџић испитан.

- Против њега ће бити поднесен извјештај Кантоналном тужилаштву због кривичног дјела изазивање опште опасности. Радимо на утврђивању свих околности у овом случају - рекла је портпарол Министарства Унско-санског кантона Снежана Галић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана