Prva hapšenja zbog ubistva Adnana Salčina

Goran Obradović
Prva hapšenja zbog ubistva Adnana Salčina

Sarajevo - Dvije osobe uhapšene su juče zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Adnana Salčina, sina ratnog komandanta Armije BiH i Opštinskog štaba teritorijalne odbrane Novi Grad - Sarajevo Ramiza Salčina.

Ovaj dvadesetšestogodišnjak ubijen je u ponedjeljak poslijepodne u sarajevskom naselju Mojmilo. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Emin Prgud (25) i Adnan Aganović, obojica iz Sarajeva.

Prgud, inače, radi kao automehaničer i prije nekoliko dana sukobio se sa Salčinom, dok je Aganović odranije poznat policiji i više puta je hapšen zbog nošenja vatrenog oružja bez dozvole.

Uhapšeni su se juče nalazili na kriminalističkoj obradi u policiji. Angažovano je i nekoliko policijskih timova koji pokušavaju da na terenu dođu do motiva i ubice.

Prema prvim informacijama, sumnjalo se da je ubistvo povezano sa trgovinom narkoticima, ali prvi rezultati istrage ukazuju na to da su mogući motiv neki raniji sukobi.

Salčin je ubijen u ponedjeljak oko 16 časova u blizini SOS Dječijeg sela dok se nalazio u svom automobilu "lanča" italijanskih registarskih oznaka.

Salčin je bio sam u vozilu koje se zaustavilo na raskrsnici i tada se pored njega zaustavio "golf 3" u kojem su se nalazili napadači.

On je najvjerovatnije otvorio prozor na automobilu i razgovarao sa napadačem, koji je u njega ispalio dva hica. Salčin je pogođen u srce i ruku. Nije mu bilo spasa. I on je bio naoružan, ali očigledno nije očekivao da bi mogao biti napadnut pa je pištolj ostao pored prednjeg sjedišta njegove "lanče".

Poslije pucnjave napadač je pobjegao "golfom", a policija je i juče intenzivno tragala za ovim vozilom.

Uviđaju na mjestu ubistva u ponedjeljak je prisustvovao veći broj Adnanovih prijatelja, među kojima je bio i Anes Kurbegović, jedan od optuženih u predmetu "Lutka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana