Provalnike odalo presvlačenje pored puta

N. T. Foto: bljesak.info
Provalnike odalo presvlačenje pored puta

Mostar - Policija je uhapsila B. E. (41), M. A. (30), B. N. (30) i dvije žene Dž. F. (21) i T. F. (21) zbog sumnje da su počinili više provalnih krađa na području Mostara.

Provalnici su otkriveni tokom presvlačenja odjeće na proširenju pored puta u mjestu Aleksin Han kod Jablanice.

U MUP-u Hercegovačko neretvanskog kantona su kazali da su provalnici “zapeli” u gužvi koja je nastala nakon saobraćajne nesreće u Aleksin Hanu gdje su dvojica rođaka iz Konjica poginula sletjevši automobilom u Neretvu.

- Zbog nesreće saobraćaj je bio blokiran, a provalnici to nisu znali te su se našli usred gužve. Nakon što su čuli od drugih vozača da je u blizini policija, oni su se vozeći “fijat bravo” zaustavili na jednom proširenju i užurbano presvlačili. To je bilo sumnjivo drugim vozačima pa su ubrzo obavijestili policiju koja je stigla i uhapsila ih - saopšteno je iz policije.

Istakli su da ne mogu da govore detalje o ovom slučaji niti šta su provalnici pljačkali dok se ne završi istraga.

Izvor blizak istrazi je kazao da se sumnja da su ove osobe radile u tandemu te da su provaljivali u kuće i prodavnice, ali postoji mogućnost i da su se oni spremali da nešto opljačkaju.

- Tek nakon istrage i njihovog ispitivanja biće poznato da li su i šta opljačkali ili su tek krenuli u pljačku - kazao je izvor blizak istrazi.

Policija je prilikom hapšenja pretresla provalnike i “fijat bravo” u kome su bili. Tom prilikom je  pronađen alat za provale te: potkape, takozvane fantomke, pajser i suzavac u spreju. Policija je izuzela i “fijat bravo” koji će biti naknadno ispitan.

U policiji su naglasili da su provalnici zadržani do odluke da li će za njih tražiti pritvor ili će biti pušteni da se brane sa slobode.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana