Провалник пао одмах након крађе у Бањалуци

Небојша Томашевић
Провалник пао одмах након крађе у Бањалуци

Бањалука - Држављанин Србије Саво Маринковић (59) из Обреновца, кога сумњиче да је починио више крађа, пао је полицији у руке свега неколико тренутака након што је заједно са сарадником Радованом К. опљачкао стан у бањалучком насељу Борик, сазнаје “Глас Српске”.

 

Овај двојац полиција је, након пријаве провале у стан, уочила у бањалучкој улици Реље Крилатице када је кренуо да бјежи.

- Након што су опљачкали стан у овом насељу, они су кренули према “аудију” регистарских ознака Србије како би побјегли. У том тренутку се појавила патрола Полицијске станице Центар која их је зауставила и контролисала - појаснио је извор “Гласа Српске”.

Према његовим ријечима, код њих су пронађени предмети за које се сумња да потичу из крађе, те је двојац ухапшен.

- Између осталог, нађен је и ломач брава који служи за проваљивање у станове. Код Маринковића је полиција нашла новац, рукавице, златне ланчиће и други накит. Приликом претреса полиција је још нашла новац у разним апоенима, нож, као и одређене личне ствари за које се сумња да потичу из крађе - појаснио је извор.

Додао је да полиција сумња да је Маринковић на подручју Српске починио низ провала и крађа које још нису расвијетљене.

Ухапшени Радован К. је након испитивања пуштен да се брани са слободе, док је Маринковићу, на захтјев Окружног тужилаштва, Основни суд у Бањалуци одредио једномјесечни притвор. Тужилаштво терети Маринковића да је 10. и 23. маја уз помоћ алата обио и опљачкао стан и кућу на подручју Бањалуке и Лакташа.

- Том приликом украо је новац, златни накит и рачунар - појаснили су у тужилаштву, али нису навели да је исте вечери заједно с њим ухапшен и сарадник.

Извор близак истрази каже да полиција за Маринковићем трага мјесецима и за њим су биле расписане четири потраге од стране полицијских управа Бањалука, Добој, Бијељина и Градишка.

- За сада Маринковићу стављају на терет само двије крађе. Полицијски инспектори сумњају да је он на подручју Српске починио више провала. Све указује да би могао да има везе са крађама које су у протеклом периоду почињене у Бијељини, Добоју и Градишци. У току је истрага с циљем проналаска доказа да је он одговоран и за то - истакао је наш саговорник.

Незванично, Маринковић је полицији у Србији познат по чињењу кривичних дјела и привођен је због крађа.

Притвор

Основни суд у Бањалуци је саопштио да је Сави Маринковићу притвор одређен због бојазни од бјекства и да би могао поновити кривично дјело ако се нађе на слободи.

- Притвор се рачуна од 23. маја од 17 часова и по овом рјешењу може трајати до 23. јуна до 17 часова - саопштила је Служба за односе са јавношћу Основног суда у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана