Provalnik otkriven po “pežou”

N. T.
Provalnik otkriven po “pežou”

Banjaluka - Državljanin Srbije Nikola Nešić (30) iz Zemuna, koji je osumnjičen da je u Banjaluci počinio više krađa teških 100.000 KM, otkriven je po “pežou 205”, kojim je išao u provale. Automobil je viđan blizu obijenih objekata, saznaje “Glas Srpske”.

- Provjerom registarskih tablica tog auta utvrđeno je da je njegov vlasnik iz Sarajeva i policija je odmah kontaktirala tog čovjeka. On je rekao da je auto prodao Nikoli Nešiću iz Zemuna. Tada je otkriveno da bi kupac vozila mogao biti provalnik jer se radi o osobi koja iza sebe ima podeblji kriminalni dosije u Srbiji, gdje je i osuđivan zbog krađa - kazao je ovaj izvor.

Dodao je da je nakon tih saznanja pokrenuta akcija “Snimač” i organizovano praćenje pomenutog vozila kako bi bio priveden Nešić i utvrđeno ima li on veze sa krađama počinjenim u posljednje vrijeme.

- Auto je danima bio parkiran u Boriku, a njegov vozač se nije pojavljivao. Zbog toga je raspisana potjernica za Nešićem. Otkriven je na sarajevskom aerodromu, odakle je planirao da ode u Egipat - kazao je izvor.

Lisice na ruke stavili su mu granični policajci BiH i predali ga banjalučkim inspektorima. Nakon ispitivanja u policiji i Okružnom tužilaštvu, Nešiću je predložen jednomjesečni pritvor. Terete ga da je od juna do avgusta na području Banjaluke počinio devet krađa te ukrao novac i robu u vrijednosti većoj od 100.000 KM. Najveći plijen oko 50.000 KM odnio je iz Hrišćanske adventističke crkve, u koju je provalio početkom avgusta. Terete ga i da je provalio u Ugostiteljsku školu, Poljoprivrednu, Ekonomsku, Elektrotehničku i Tehnološku školu u Banjaluci. Na teret mu je stavljena i provala u Nestro pumpu, mjenjačnicu u banjalučkoj ulici Franca Šuberta, te Rukometni klub Borac. Uglavnom je krao novac, nakit i druge vrijedne stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana