Provalnici jeli, pili i zapalili restoran u centru Trebinja

N.B.
Provalnici jeli, pili i zapalili restoran u centru Trebinja

Trebinje - Unutrašnjost restorana "Dionis" u centru Trebinja uništena je u požaru koji je izbio juče ujutro oko tri časa.

Na sreću, nije bilo povrijeđenih, a sve ukazuje na to da je vatra podmetnuta.

Ugostiteljski objekat u Nemanjinoj ulici vlasništvo je trebinjskog ugostitelja Ljubiše Vrtikape. On je izjavio da mu nije jasno zašto mu je podmetnut požar u restoranu, jer se nikome nije zamjerio, već pošteno radi da bi prehranio četvoro djece.

Kako nezvanično saznajemo, požar je djelo više počinilaca. Pretpostavlja se da je nekoliko provalnika ušlo u objekat iz sporedne ulice tako što su preskočili visoki zid i nakon toga provalili u "Dionis". Provalnici su jeli i pili u restoranu, a nakon toga zapalili objekat i pobjegli. Podmetanjem požara kriminalci su očigledno imali namjeru da sakriju tragove svog nedjela.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje gasili su vatru, koja je zahvatila cijeli objekat, od tri do 4.50 časova, a u lokalizovanju požara učestvovalo je šest vatrogasaca sa tri vozila.

U Policijskoj upravi Trebinje rečeno je da im je požar prijavljen, a druge detalje nisu iznosili. Policija je obavila uviđaj, a visina materijalne štete biće naknadno utvrđena.

Na meti lopova u Trebinju tokom noći između ponedjeljka i utorka bio je i kafić "Tvins" u ulici Desanke Maksimović, vlasništvo Zdravka Ćurića. Policiji je provala prijavljena juče ujutro u 7.10 časova, potvrđeno je u Policijskoj upravi Trebinje.

Nakon uviđaja, konstatovano je da je ukradeno više predmeta iz objekta, a šteta će biti naknadno utvrđena. Policija je pokrenula istragu s ciljem rasvjetljavanja pomenutih krivičnih djela i identifikovanju počinilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana