Провалници јели, пили и запалили ресторан у центру Требиња

Н.Б.
Провалници јели, пили и запалили ресторан у центру Требиња

Требиње - Унутрашњост ресторана "Дионис" у центру Требиња уништена је у пожару који је избио јуче ујутро око три часа.

На срећу, није било повријеђених, а све указује на то да је ватра подметнута.

Угоститељски објекат у Немањиној улици власништво је требињског угоститеља Љубише Вртикапе. Он је изјавио да му није јасно зашто му је подметнут пожар у ресторану, јер се никоме није замјерио, већ поштено ради да би прехранио четворо дјеце.

Како незванично сазнајемо, пожар је дјело више починилаца. Претпоставља се да је неколико провалника ушло у објекат из споредне улице тако што су прескочили високи зид и након тога провалили у "Дионис". Провалници су јели и пили у ресторану, а након тога запалили објекат и побјегли. Подметањем пожара криминалци су очигледно имали намјеру да сакрију трагове свог недјела.

Припадници Територијалне ватрогасне јединице Требиње гасили су ватру, која је захватила цијели објекат, од три до 4.50 часова, а у локализовању пожара учествовало је шест ватрогасаца са три возила.

У Полицијској управи Требиње речено је да им је пожар пријављен, а друге детаље нису износили. Полиција је обавила увиђај, а висина материјалне штете биће накнадно утврђена.

На мети лопова у Требињу током ноћи између понедјељка и уторка био је и кафић "Твинс" у улици Десанке Максимовић, власништво Здравка Ћурића. Полицији је провала пријављена јуче ујутро у 7.10 часова, потврђено је у Полицијској управи Требиње.

Након увиђаја, констатовано је да је украдено више предмета из објекта, а штета ће бити накнадно утврђена. Полиција је покренула истрагу с циљем расвјетљавања поменутих кривичних дјела и идентификовању починилаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана