Провалници из торбе украли 150.000 КМ

Горан Обрадовић
Провалници из торбе украли 150.000 КМ

Источно Сарајево - Полиција трага за непознатим особама које су провалиле у кућу власништво Зорице Јованчић у Источном Сарајеву и украле око 150.000 марака.

Пљачка је почињена 30. септембра у вечерњим часовима.  Јованчићева је власница ресторана и рибњака "Топлик" у Источном Сарајеву.

У Центру јавне безбједности Источно Сарајево рекли су да је увиђај обављен по налогу дежурног тужиоца и да је власница изјавила да је украден већи износ новца. Током увиђаја полиција је изузела одређена доказе које ће им помоћи у истрази.

Извор близак истрази испричао је да се кућа Јованчићеве налази у истом објекту као и ресторан.

- То је ресторан који добро ради, а посебно викендом. Тако је и у суботу увече било много гостију у ресторану. Лопови су очигледно добро познавали кретање Јованчићеве и осталих укућана. Сви су се то вече налазили у ресторану и то су крадљивци искористили - појаснио је наш извор.

Он је додао да се улаз у кућу налази на супротној страни од ресторана и да су провалници прво обили улазна врата.

- Потом су провалили још двоје или троје врата у кући и испретурали ствари. Затим су пронашли женску торбу у којој се, према изјави власнице, налазило око 150.000 марака, које су узели и  побјегли у непознатом правцу - истакао је поменути извор.

Он је додао да нико није чуо лупање и ломљавину из куће јер је у ресторану била гласна музика. Полиција ће провјерити да ли је украден износ новца који је пријавила власница.

Власници ресторана јуче су одбили да коментаришу пљачку.

У поменутом ресторану 5. марта 2006. године дошло је до пуцњаве у којој је убијен Ратомир Спаић, а том приликом рањени су власница Јованчићева и још двије особе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана