Прорицањем судбине украли 12.500 марака

Невена Бунић
Прорицањем судбине украли 12.500 марака

Бањалука - Полиција је ухапсила шест држављана Србије због сумње да су покрали више кућа на подручју Бањалуке, Прњавора, Лакташа, Челинца, Мркоњић Града и Градишке, гдје су нудећи разне услуге, украли накит, новац и оружје вриједне 12.500 КМ.

Према незваничним информацијама, лисице на руке стављене  су Душку Новаковићу (22) и Катици Јовановић (52) из Сомбора, Медени Павловић (20), Сњежани Новаковић (35), Мирославу Јовановићу (31) и Савици Петровић (28) из Руме. Шесторка је лишена слободе у  полицијској акцији "Корал" у Бањалуци, а терете се да су од 1. до 23. марта починили укупно 13 крађа.

Држављани Србије осумњичени су да су "голфом", "југом" и "фијатом", долазили до породичних кућа, и ако би примијетили да нема никога, проваљивали би кроз прозоре или врата, улазили и крали новац, златни накит и оружје. Уколико би им домаћини отворили врата, нудили су разне услуге.

- Они би власницима предложили прорицање судбине, продају одјеће и љековитих производа. Када су их људи пустили у кућу, они би их запричавали, а једна од крадљивица би, уз изговор да мора у тоалет, искористила непажњу укућана и крала новац и накит - рекла је портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

Додала је да су осумњичени украдени новац трошили, а златни накит су даље препродавали у златарама.

Сличан случај десио се и у октобру прошле године када су ухапшени Ален Аљић (24) из Бањалуке и његов рођак Фадил Аљић (29) из Модриче због више крађа накита и новца на подручју Бањалуке, Прњавора, Теслића и Бијељине.

Рођаци су крали тако што су возилом ишли од куће до куће и нудили откуп старог гвожђа. Уколико би се неко од укућана појавио, они би саопштавали да се баве откупом секундарних сировина и тражили би да их откупе за цијену која је доста нижа од реалне вриједности. Међутим, уколико се нико није појавио, рођаци су алатом провалили кроз улазна врата или прозор, ушли у куће и искључиво крали новац и златни накит.

Центар за странце

О овом случају је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука који је наложио да се против ухапшених  достави извјештај за поменута кривична дјела.

Осумњичени су након испитивања предати у надлежност Теренском центру за странце у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана