Прорицање судбине од Добојлије наплатиле 5.000 КМ

Н. Б.
Прорицање судбине од Добојлије наплатиле 5.000 КМ

Добој - Полиција трага за двјема преваранткињама које су од Добојлије (44) украле новац и накит у укупној вриједности од 5.000 КМ, лажно се представљајући као пророчице.

Несвакидашња превара десила се у претходних неколико дана када је Добојлија у огласима пронашао бројеве телефона жена које су нудиле услугу прорицања судбине. Обје живе у иностранству.

- Контактирао је и са једном и другом пророчицом. Њих двије, иако не раде заједно, тражиле су да им пошаље новац и накит, уз обећање да ће му прорећи судбину и да ће послије тога знати шта га чега у животу. Добојлија им је у више наврата послао новац, златне огрлице, минђуше и привјеске укупне вриједности 5.000 КМ - рекао је извор близак истрази.

Наивни мушкарац није добио обећану детаљну судбинску карту, након чега је алармирао полицију, која се дала у потрагу за преваранткињама.

- Добојлија је пријавио да је у претходном периоду путем телефона остварио контакт са двјема особама, које су му се лажно представиле и  довеле га у заблуду, након чега им је у више наврата слало новац и накит. Радимо на расвјетљавању кривичног дјела превара - навели су у Полицијској управи Добој.

Полиција у Приједору и Козарској Дубици претходне седмице такође је  имала  посла са преваранткињама које су, нудећи разне услуге, украле више од 8.000 КМ. У једном случају три преваранткиње су од старице из Приједора узеле 450 КМ, уз обећање да ће добити насљедство од 5.000 евра. Послије узимања новца изгубио им се сваки траг. Приједорчанин М. Р. обманут је на сличан начин. Њему су три преваранткиње дошле у кућу нудећи му да купи масажере. У једном тренутку искористиле су његову непажњу и украле му 5.500 КМ, након чега су побјегле. Полиција такође трага за двјема преваранткињама које су од Невенке М. (84) из Козарске Дубице украле 700 КМ, нудећи услугу размјене валута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана