Pronađeno tijelo Vanje Panića?

Goran Obradović
Pronađeno tijelo Vanje Panića?

Doboj - Dobojska policija je juče oko 13 časova pronašla tijelo za koje se pretpostavlja da je riječ o Vanji Paniću (28) iz Boljanića iz Doboja, koji je nedavno ubijen u Doboju.

U Centru javne bezbjednosti Doboj potvrdili su juče da je pronađeno tijelo i da je o tome obaviješten tužilac, koji je naredio da se obavi obdukcija, te da će poslije toga biti poznat identitet leša.

Vanja Panić ubijen je 14. septembra oko 5.40 časova na raskrsnici ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara u Doboju. On se tada potukao sa Sebastijanom Simićem, a tuču su unaprijed dogovorili. Tokom tuče Dario Jekić (27) iz Male Bukovice pucao je iz pištolja Paniću u glavu. Poslije pucnjave svi akteri su se razbježali, a Jekić se zatim vratio, u "mercedes" stavio Panićevo tijelo i odvezao ga u nepoznatom pravcu. U međuvremenu je CJB Doboj raspisao potjernicu za Jekićem, ali on još uvijek nije uhapšen.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je tijelo pronađeno juče u Prisadama kod Doboja, blizu mjesta gdje je pronađeno vozilo kojim je Jekić najvjerovatnije prevezao tijelo.

Poslije ubistva veliki broj policajaca sa službenim psima prvih je dana pretraživao teren na mjestu gdje se sumnjalo da je tijelo odbačeno. Potraga za tijelom i Jekićem je nastavljena i tek poslije 15 dana uspjeli su pronaći tijelo.

Inače, zbog učestvovanja u tuči policija je uhapsila Simića, zatim Vedrana i Zorana Panića, rođake ubijenog Vanje, te Marija Jekića, brata bjegunca i ubice Darija Jekića. Priveden je i Vinko Đurić jer je prilikom pretresa njegovog vozila pronađena skraćena puška, ručna bomba, 46 komada puščanih metaka kalibra 7,9 milimetara i puščana čaura istog kalibra.

Panić je služio zatvorsku kaznu u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Foča i bio je na vikend dopustu. On je bio poznat policiji zbog pljačke dvije banke u Petrovu, a u proljeće 2006. godine je uhapšen i osuđen na višegodišnju kaznu.***

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana