Пронађено тијело Вање Панића?

Горан Обрадовић
Пронађено тијело Вање Панића?

Добој - Добојска полиција је јуче око 13 часова пронашла тијело за које се претпоставља да је ријеч о Вањи Панићу (28) из Бољанића из Добоја, који је недавно убијен у Добоју.

У Центру јавне безбједности Добој потврдили су јуче да је пронађено тијело и да је о томе обавијештен тужилац, који је наредио да се обави обдукција, те да ће послије тога бити познат идентитет леша.

Вања Панић убијен је 14. септембра око 5.40 часова на раскрсници улица Југ Богдана и Кнеза Лазара у Добоју. Он се тада потукао са Себастијаном Симићем, а тучу су унапријед договорили. Током туче Дарио Јекић (27) из Мале Буковице пуцао је из пиштоља Панићу у главу. Послије пуцњаве сви актери су се разбјежали, а Јекић се затим вратио, у "мерцедес" ставио Панићево тијело и одвезао га у непознатом правцу. У међувремену је ЦЈБ Добој расписао потјерницу за Јекићем, али он још увијек није ухапшен.

Извор близак истрази испричао је да је тијело пронађено јуче у Присадама код Добоја, близу мјеста гдје је пронађено возило којим је Јекић највјероватније превезао тијело.

Послије убиства велики број полицајаца са службеним псима првих је дана претраживао терен на мјесту гдје се сумњало да је тијело одбачено. Потрага за тијелом и Јекићем је настављена и тек послије 15 дана успјели су пронаћи тијело.

Иначе, због учествовања у тучи полиција је ухапсила Симића, затим Ведрана и Зорана Панића, рођаке убијеног Вање, те Марија Јекића, брата бјегунца и убице Дарија Јекића. Приведен је и Винко Ђурић јер је приликом претреса његовог возила пронађена скраћена пушка, ручна бомба, 46 комада пушчаних метака калибра 7,9 милиметара и пушчана чаура истог калибра.

Панић је служио затворску казну у Казнено-поправном заводу (КПЗ) Фоча и био је на викенд допусту. Он је био познат полицији због пљачке двије банке у Петрову, а у прољеће 2006. године је ухапшен и осуђен на вишегодишњу казну.***

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана