Pronađeno oružje i municija

Srna
Pronađeno oružje i municija

Banjaluka - Policija je uhapsila muškarca iz Banjaluke čiji su inicijali D.G. /54/, koji je osumnjičen za krivično djelo oštećenje tuđe stvari, a prilikom hapšenja kod njega je pronađen pištolj i preklopni nož, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Hapšenje D.G. su u subotu, 28. maja, u banjalučkom naselju Lazarevo izvršili pripadnici Policijske stanice Banjaluka - Lazarevo.


Policija je uz saglasnost dežurnog tužioca, a po nalogu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Banjaluka, u Njegoševoj ulici izvršila pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi uhapšeni.

Prilikom pretresa pronađene su tri automatske puške i 16 okvira za ove puške, automatski pištolj "škorpion" sa šest okvira, jedan pištolj "CZ-99" sa tri okvira, veća količina razne municije, više registarskih tablica, pečata, dokumenata i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima falsifikovanje isprava.

Pored pomenutih krivičnih djela, D.G. je počinio i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Nakon kriminalističke obrade D.G. je pušten na slobodu, a protiv njega slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana