Пронађена пушка није кориштена у злочину

avaz.ba
Пронађена пушка није кориштена у злочину

Сарајево - Срећку Трифковићу из Пала, који је осумњичени да се може довести у везу с убиством сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, у петак је одржано рочиште по приједлогу Тужилаштва Кантона Сарајево да му буде продужен притвор за два мјесеца.

Трифковић је у притвору у КПЗ-у Зеница већ скоро три мјесеца, а ухапшен је крајем октобра прошле године. Осим њега, притворен је и Милош Обрадов, који је осумњичен за исто кривично дјело. Продужење притвора поново је затражено због опасности да би боравком на слободи Трифковић могао утицати на свједоке, прикрити доказе и поновити кривично дјело.

Али, истрага у овом предмету и даље тапка у мјесту, а све се држи у строгој тајности. Тужиоци још немају, како сазнаје Аваз, имена директних извршилаца убиства нити је пронађен аутомобил сеат леон за који се вјерује да је био на мјесту ликвидације. Не зна се ни његово одредиште, осим што је утврђено да је напустио Кантон Сарајево.

Према информацијама „Аваза” из извора блиских истрази, Тужилаштво КС и даље се, када је у питању Трифковић, држи исказа свједока из Груда, супружника Вукоје, Тање и Боже, којима је Трифковић требао наводно довести украдени ауто на растављање.

У том исказу, Тања је казала да их је Трифковић позвао и казао да је у Сарајеву “био белај и да су његови бахати клинци убили полицајце, па стога не може довући аутомобил према ранијем договору”. То је један од разлога зашто је Трифковић и даље у притвору, јер су Вукоје наводно већ три пута дали исте исказе тужиоцима.

Незванично Аваз сазнаје да је Тужилаштво КС уз помоћ полицијских агенција недавно успјело пронаћи једну аутоматску пушку за коју је вјеровало да је кориштена у ноћи ликвидације полицајаца. Но, вјештачење је показало да је она погрешна!? Налази вјештака који су стигли у Тужилаштво утврдили су да вјештачена чахура која је једина пронађена на лицу мјеста, од испаљених двадесетак, не одговора овој врсти пронађеног наоружања.

Аваз сазнаје да је у овом предмету до сада саслушано више од стотину свједока, али да нису од користи њихови искази. Поготово што су неки од свједока, којима је нуђен имунитет од кривичног гоњења, одустали од даљње сарадње. Разлог томе је страх да би могли бити убијени ако би открили било какву информацију о убицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана