Професор из Калесије наплаћивао двојке

Н. Б.
Професор из Калесије наплаћивао двојке

Калесија - Професор машинске групе предмета Сеид Куралић (60) оптужен је због тражења и примања мита приликом закључивања позитивних оцјена у Средњој мјешовитој школи у Калесији.

Оптужницу против Куралића потврдио је Општински суд у Калесији, на основу првобитне оптужнице Тужилаштва тузланског кантона. 

У оптужници је наведено да је Куралић, радећи као професор у тој школи, у једном случају у јуну 2008, и у још неколико ситуација од 2015. до 2017. године, од родитеља ученика или посредника тражио и примао мито од 100 до 200 КМ.

- За тај новац, он би ученицима који су у тим предметима имали изгледну закључну јединицу, погодовао и осигурао им позитивну оцјену на крају школске године - наведено је у оптужници.

Куралић је, према наводима оптужнице, на тај начин противправно  зарадио 1.200 КМ.

- Надлежни тужилац је суду предложио да се Куралићу  забрани рад у Мјешовитој средњој школи у Калесији, као и у другим основним и средњим школама у БиХ у периоду од пет година - рекао је портпарол Тужилаштва тузланског кантона Адмир Арнаутовић.

Додао је да је Тужилаштво предложило да се од оптуженог одузме новац који је прибављен кривичним дјелом. Куралић је ухапшен 8. маја и то пред ученицима за вријеме наставе, а хапшењу је претходила истрага Тужилаштва тузланског кантона.

Према причама мјештана Калесије јавна је тајна да је професор Мјешовите средње школе у њиховом граду узимао мито. На друштвеној мрежи “Фејсбук” неколико бивших ученика професора Сеида Куралића казали су да је мито узимано и док су они похађали наставу.

- О томе су знале и птице на грани - легендарних 100 еврића за часну двицу - написао је један од бивших ученика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана