Produžen pritvor za devet lica uhapšenih u akciji Piramida

Srna
Produžen pritvor za devet lica uhapšenih u akciji Piramida

Banjaluka - Banjalučki Okružni sud produžio je za još dva mjeseca pritvor za devet od ukupno 17 lica uhapšenih u akciji "Piramida", koji su osumnjičeni za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Pritvor je produžen za lica čiji su inicijali M.H, M.P, N.B, Z.Š, M.D, V.Ž, E.B, N.J. i D.M, a trajaće do 10. januara naredne godine, dok su ostala lica puštena da se brane sa slobode, rečeno je Srni u sudu.


U jednomjesečnom pritvoru su bili Muhamed Halilović /39/, Dragan Stanišić /33/, Milan Piculin /34/, Dragan Maksimović /38/, Tihomir Novaković /42/, Miloš Dulić /36/, Dalibor Mačak /36/, Julija Halipa /24/ i Vedran Žolja /33/ iz Banjaluke, te Nedžad Bašić /35/ i Edin Behremović /48/ iz Sanskog Mosta.

U pritvoru su bili i Branko Milivojša /55/, Dragomir /26/ i Dalibor /46/ Živković iz Prijedora, te Zoran Šavija /59/ iz Visokog, kao i Ognjen Kokić /35/ i Nebojša Janjić /44/ iz Istočnog Sarajeva.

Pritvor je produžen za devet lica zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

Mjere pritvora su produžene i iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, a koja je posebno teška s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela.

Pritvor je produžen i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenosti javnosti.

Osumnjičeni su u prethodnih šest mjeseci vršili nabavku opojnih droga kokain, heroin, marihuanu i spid na području grada Sarajeva i Sanskog Mosta, te su je preprodavali korisnicima na području grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana