Продужен притвор осумњиченом за покушај убиства Ковачевића

Срна
Продужен притвор осумњиченом за покушај убиства Ковачевића

Бањалука - Окружно јавно тужилаштво Бањалука данас је продужило притвор Марку Чолићу, осумњиченом за покушај убиства новинара Телевизије БН Владимира Ковачевића.

Из Окружног суда у Бањалуци саопштено је да је продужен притвор лицу чији су иницијали М.Ч. због кривичног дјела убиство у покушају из Кривичног законика Републике Српске.

“Притвор може трајати до изрицања првостепене пресуде, а најдуже двије године од потврђивања оптужнице, уз обавезну контролу оправданости притвора која ће се вршити свака два мјесеца од дана доношења посљедњег рјешења о притвору”, наводе из овог суда.

У саопштењу се наводи и да се притвор продужава због притворског основа из Закона о кривичном поступку Републике Српске.

Притвор за осумњиченог одређен је рјешењем судије за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци од 11. септембра, а продужен 4. октобра, те рјешењем Врховног суда Републике Српске од 6. децембра.

Осим Чолића, оптужен је Недељко Дукић који се налази у бјекству, а за њим је расписана потјерница.

Према наводима оптужнице, они су претукли Ковачевића 26. аугуста прошле године у бањалучком насељу Обилићево. Нанијели су му повреде главе металним шипкама због чега је био хоспитализован у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана