Produžen pritvor Zikriji Krkiću

Agencije
Produžen pritvor Zikriji Krkiću

Banjaluka - Banjalučki Okružni sud donio je rješenje kojim je produžen pritvor optuženom Zikriji Krkiću zbog sumnje da je ubio Almira Redžića /48/ i Muharema Balića /62/, rekla je danas portparol suda Jelena Marković-Popović.

Pritvor je produžen do izricanje prvostepene presude, a najduže tri godine od potvrđivanja optužnice.

Popovićeva je istakla da su mjere pritvora određene uz obaveznu kontrolu opravdanosti pritvora po isteku svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru.

"Zadnje rješenje o pritvoru doneseno je 29. decembra na sjednici vijeća Okružnog suda u Banjaluci", precizirala je Popovićeva.

Prema njenim riječima, ukoliko u navedenom roku ne bude izrečena prvostepena presuda, pritvor će biti ukinut i optuženi pušten na slobodu.

Mjere pritvora su određene zbog opasnosti od bjekstva, te zbog krivičnog djela za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koja je posebno teška, s obzirom na način izvršenja ili posljedica krivičnog djela.

Četrdesetjednogodišnji Zikrija Krkić osumnjičen je da je 28. jula prošle godine u ugostiteljskom objektu "San" u mjestu Trnopolje kod Prijedora ubio Almira Redžića /48/ i Muharema Balića /62/.

Krkić se nalazi u banjalučkom zatvoru Tunjice.

On je pripadnik vehabijskog pokreta iz Prijedora, a prilikom hapšenja policija je kod njega pronašla predmete koji ga nedvosmisleno povezuju sa dvostrukim ubistvom u Trnopolju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana