Продужен притвор Наерцу

Срна
Продужен притвор Наерцу

Бањалука - Бањалучки Окружни суд данас је продужење мјера притвора до изрицања правостепене пресуде, а најдуже двије године од потврђивања оптужнице, одредио за Сашу Наерца /41/ из Бањалуке, који је осумњичен да је покушао убити суграђанина Горана Штрпца, речено је Срни у суду.

 

Из суда истичу да су мјере притвора одређене уз обавезну контролу оправданости притвора по истеку свака два мјесеца од дана доношења посљедњег рјешења о притвору.

Уколико у остављеном року не буде изречена правостепена пресуда притвор ће бити укинут и оптужени бити пуштен на слободу, наглашавају у суду.

Мјере притвора за Сашу Наерца одређене су 6. марта, рачунајући дан хапшења, и трају мјесец дана, до 3. априла. Окружно тужилаштво Бањалука затражило је продужење притвора што је Окружни суд прихватио.

Притвор је продужен због бојазни да ће осумњичени поновити кривично дјело или да ће довршити покушано кривично дјело, те због тога што се за ово кривично дјело може изрећи казна затвора од три године или тежа казна.

Осумњичени је у уторак, 3. марта, око 19.00 часова у угоститељском објекту "Дуо Грација" у Улици Пут српских бранилаца у Бањалуци ножем /чакијом/ четири пута убо у леђа суграђанина Горана Штрпца, чиме је починио кривично дјело убиство у покушају.

Повређени Штрбац је након прве указане љекарске помоћи у Дому здравља у Лакташима превезен у Универзитетску болницу Клиничког центра Бањалука гдје је хоспитализован.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана