Продужен притвор Александру Вучићу

Срна
Продужен притвор Александру Вучићу

Бањалука - Бањалучки Окружни суд продужио је притвор Александру Вучићу /26/ из Србије који је осумњичен за организовани криминал у вези са кривичним дјелом тешка крађа и разбојништво.

Притвор по рјешењу суда може трајати најдуже до 14. априла, а продужен је због опасности од бјекства осумњиченог, речено је Срни у суду.


Вучић је 2016. године у току акције "Типер" ухапшен у Сомбору са лажним хрватским документима и предат је органима Републике Српске, гдје се и даље налази у притвору.

У акцији "Типер" која је спроведена 16. новембра 2016. године ухапшени су Јовица Грујић, Ђорђе Брнић, Немања Умјеновић, Владимир Станић, Срђан Мацановић и Жељко Грубор из Бањалуке.

Хапшење су тада избјегли Александар Вучић, Бранислав Тараба и Милош Радоја из Србије за којима је расписана потјерница.

Вучић је осумњичен као организатор ове криминалне групе која је на подручју Бањалуке и Бијељине од октобра 2014. до августа 2016. године извршила пљачке у Павловић банци у Бијељини, два објекта трговачког ланца "Мој маркет" у Бањалуци и власника Месне индустрије "Дим Дим", те још пет продавница.

Бањалучки Окружни суд је прошле године Вучићеве саучеснике - Јовицу Грујића /24/ и Жељка Грубора /25/ из Бањалуке осудио на четри године и девет мјесеци затвора.

У оптужници ова група се терети да је највише новца 250.000 евра и 16.000 КМ отела од власника Месне индустрије "Дим Дим" Душана и Стеве Травице које су претукли и опљачкали 4. децембра 2015. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана