Продао туђу опрему вриједну 150.000 КМ

Небојша Томашевић
Продао туђу опрему вриједну 150.000 КМ

Бањалука - Бивши директор и власник некадашњег концепт бара и ресторана “Заплет”, Горан Зрнић, пријављен је бањалучком Окружном тужилаштву због сумње да је за 150.000 марака преварио пивару “Јелен пиво”, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама, поменута фирма уложила је новац у опремање кафића и набавила неопходну опрему за рад, коју је Зрнић продао након неког времена, иако то није смио да учини.

- Зрнић је с представницима “Јелен пива” закључио уговор о коришћењу опреме и робе, те није имао право да то прода. Ради се о сунцобранима, фрижидерима и намјештају у кафићу. “Јелен пиво” је уложило новац и у ограђивање баште локала - казао је наш извор.

Додао је да је Зрнић спорну опрему продао у оквиру продаје цијелог угоститељског објекта “Заплет” у бањалучкој улици Саве Ковачевића, а новац је задржао за себе иако је требало да врати опрему. Након што га је преузео нови власник, кафићу је промијењен назив.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да Зрнића терете за превару.

- Осумњичени Г. З. је у мају 2018. године као одговорно лице закључио уговор о продаји робе иако на то није имао право. Тако је противправно прибавио 150.000 КМ - наводи се у саопштењу, не наводећи детаље.

Зрнић тврди да није крив за шта га сумњиче, те да је опрема “Јелен пива” коју је он на основу уговора преузео сачувана и налази се магацину, те да увијек могу да је узму.

- Они су уложили у опремање локала, али нису цијели уговор направили са мном, већ само дио у износу до 10.000 евра. Већински уговор су потписали са дјевојком која је држала локал прије нас. Када је она затворила, преузели смо локал и уговор како бисмо могли наставити сарадњу. Опрема коју сам продао је моја, а од “Јелен пива” има свега десет столова и столица и то нисам продао. Нисам с њима правио уговор шта су све радили у локалу. Ако јесу, не могу зид однијети - казао је Зрнић.

Истакао је да је извјештај против њега поднесен под притиском “Јелен пива”, које иначе условљава бањалучке кафиће да не држе ниједно домаће пиво у локалима. Кривични законик Републике Српске за превару предвиђа новчане и затворске казне од пола до десет година затвора у зависности од остварене имовинске користи и намјере. Ако је кривичним дјелом прибављена корист већа од 50.000 КМ, починилац може бити кажњен затворском казном од двије до десет година.

Старлета

Горан Зрнић је у жижу јавности дошао у јануару 2018. када га је бањалучка старлета Бојана Стојковић на “Фејсбуку” јавно оптужила да јој није исплатио договорени хонорар. Навела је да је у “Заплету” радила мјесец дана и да није плаћена те да ју је директор ресторана, када је тражила свој новац, оптужио за изнуду. Зрнић јој није остао дужан и одговорио јој је на “Фејсбуку”. Навео је да Стојковићева никада није била радник ресторана, већ спољни сарадник за промоцију путем друштвених мрежа.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана