Прњавор: Преживио вјешање, утопио се у бурету

Горан Обрадовић
Прњавор: Преживио вјешање, утопио се у бурету

Прњавор - Драгутин Видовић (68) из села Бабаја код Прњавора утопио се у бурету пуном воде, када је пукао конопац којим је покушао да се објеси.

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су, наводећи иницијале, да им је јуче око седам часова пријављено да се у дворишту куће у Бабајама налази беживотно тијело.

- На лице мјеста упућена је полицијска патрола, која је пронашла тијело и увиђајем је утврђено да нема елемената кривичног дјела. Он се покушао објесити, међутим пукао је конопац и упао је у буре, те се угушио - рекао је извор близак истрази.

Он је појаснио даје Видовић јуче рано ујутро устао, узео стари конопац и отишао иза штале с намјером да се објеси. Конопац је везао за даску код олука и када је скочио, с намјером да себи оконча живот, конопац је пукао, али је он упао у велико буре са 500 литара воде, гдје се утопио.

Мјештани Бабаја јуче нису могли да вјерују да се Видовић убио, јер је, како су рекли, ријеч о веома добром човјеку који је увијек био насмијан и никада није причао о проблемима.

- Посљедњи пут сам га видио у понедјељак и нисам примијетио ништа чудно на њему. Није био депресиван или тужан. Поздравили смо се као и сваки дан. Када сам чуо шта се десило, био сам шокиран, јер никоме није јасно због чега је дигао руку на себе - рекао је један од мјештана.

Да је Видовић био добар човјек потврдиле су и друге комшије. Казале су да је некада волио да попије, али не превише и да никада није правио проблеме када је био пијан.

- Није био сиромашан човјек. Цијели живот радио је у Словенији на разним пословима, гдје је зарадио пензију. Била је то добра пензија, од које је могао сасвим пристојно да живи. Живио је у заједничком домаћинству са супругом, сином, снахом и унучадима - казао је један од његових комшија.

Мјештанин Бабаја испричао је да је Видовић био у лошим односима са сином и снахом, али да то не може бити разлог због којег би се неко убио.

- Имао је увијек новца и био је у добар са свима, управо због те његове доброте и поштења искориштавали су га људи. Имао је јако лоше односе са сином и снахом, неријетко су се свађали, али стварно не знам због чега, док је њихову дјецу, а своје унучиће обожавао - рекао је наш саговорник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана