Прљачa рођака 22 пута избо ножем због земље

Г. О.
Прљачa рођака 22 пута избо ножем због земље

Требиње - Хамеду Прљачи (80) послије саслушања у Окружном тужилаштву у Требињу предложен је једномјесечни притвор због сумње да је у петак увече у селу Дубац код Чајнича са 22 убода ножем убио рођака и првог комшију Назифа Прљачу (74), потврђено је у тужилаштву.

Према незваничним информацијама, Хамед је у петак око 20.30 часова на локалном путу сачекао Назифа, а када је он наишао, напао га је и избо ножем и затим побјегао.

Полиција је након што је пронашла тијело Назифа, убрзо у сусједном селу Караовићи пронашла и ухапсила Хамеда.

Према првим информацијама мотив убиства су неријешени имовинско-правни односи између њих двојице, због чега су и раније били у сукобу.

Мјештани села Дубац кажу да не памте да се у њиховом мјесту некада догодио овакав злочин. Причају да је након што је убио рођака Хамед прошао поред Назифове куће и рекао: “Убио сам Назифа, ено га иза ограде” и отишао. Био је крвав, а у руци је држао велики нож.

- Један од комшија чим је чуо ово, одмах је отрчао према огради и ту је нашао мртвог Назифа. Послије тога позвана је полиција, која је убрзо дошла - испричао је један од мјештана поменутог села.

Према његовим ријечима, Назиф је био добар човјек и комшија, који је, иако је био стар, увијек био спреман да помогне и никада није правио проблеме.

Током увиђаја полиција је на тијелу убијеног Назифа пронашла чак 22 ране, од којих је 17 било на леђима.

Увиђају је присуствовао и дежурни тужилац, који је наредио обдукцију тијела настрадалог.

Због неприступачног пута, послије обављеног увиђаја тијело су до санитета морали превести мотокултиватором.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана