Diler ubijen u sačekuši

N. T. foto: A. Čavić
Diler ubijen u sačekuši

Banjaluka - Jasmin Imširović (47) iz Banjaluke ubijen je jutros u sačekuši u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, ispred zgrade u kojoj je imao stan.

Imširović je ubijen dok je ulazio u zgradu, pred koju se dovezao u automobilu BMW 7. U njega je nepoznata osoba oko 2.30 časova ispalila dva hica, najvjerovatnije iz pištolja, koji su ga pogodili u predjelu grudnog koša. Na mjestu ubistva juče nisu bili vidljivi tragovi krvi, a pronađene su dvije čaure.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka je saopšteno da im je ubistvo prijavljeno oko 2.40 časova.

- J. I. je preminuo od posljedica ranjavanja oko 3.45 časova u banjalučkom Kliničkom centru. Obavljen je uviđaj i u toku je istraga s ciljem rasvjetljavanja ovog teškog ubistva - naveli su u CJB Banjaluka.

Izvor blizak istrazi rekao je "Glasu Srpske" da je banjalučka policija privela više osoba na informativni razgovor, ali da niko nije uhapšen i osumnjičen za ubistvo.

- U toku su opsežne provjere, a uspostavljen je kontakt i sa policijom iz Zeničko-dobojskog kantona, gdje je Imširović živio tokom rata - kazao je isti izvor.

Tijelo ubijenog primijetila je jedna stanarka zgrade, koja je pozvala policiju. Mještani Kozarske ulice, u kojoj se dogodio zločin, kazali su da su čuli dva pucnja i da je ubrzo stigla policija i Služba hitne pomoći.

- Prije pucnjave sa prozora sam vidio automobil i dvije osobe koje nekog čekaju. Nakon što su se začuli pucnji, vidio sam da neko ulazi u taj automobil. Ubrzo je došla policija i Služba hitne pomoći - rekao je jedan od stanara.

Imširović je policiji u FBiH poznat po krađama i preprodaji droge, a hapsila ga je i Državna agencija za istrage i zaštitu. On je u Banjaluci viđan posljednjih sedam dana, a boravio je u inostranstvu. Važio je za galantnu i dobrostojeću osobu, a njegovi poznanici kažu da je vozio skupocjene automobile, među kojima su bili "korveta", "porše" i BMW 7, kojim se dovezao pred zgradu gdje je ubijen.

- Pričalo se da je poslije rata boravio u Švedskoj, Njemačkoj i Italiji. Vidjelo se da ima novca - rekao je jedan od mještana Kozarske ulice, koji ga je poznavao.

Prezime

Jasmin Imširović je prije nekoliko godina promijenio prezime.

Ranije se prezivao Žabo, a poznanici su ga zvali Žabin. Prezime je promijenio u Zenici, gdje je izbjegao poslije izbijanja rata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana