Privedeno lice koje je postavilo bombe pod vozilo banjalučkog profesora

Srna
Privedeno lice koje je postavilo bombe pod vozilo banjalučkog profesora

Banjaluka - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je privedeno lice čiji su inicijali B.N. /36/ koje je postavilo četiri eksplozivne naprave pod vozilo juče u Banjaluci.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Nenadu Beriću.

Lukač je na konferenciji za novinare rekao da je privedeno lice priznalo izvršenje krivičnog djela i da je riječ o ličnom odnosu, a načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić pojasnio je da riječ o međusobnom sukobu zbog nelegalnih poslova.

Lukač je ponovio da je riječ o ciljanom napadu na jedno lice i to na beskrupulozan način jer su bili ugroženi i ostali građani koji su se nalazili u blizini vozila.

"Djelo će vjerovatno biti kvalifikovano kao ubistvo u pokušaju. Lice koje je to izvršilo zaslužuje svaku vrstu osude i od javnosti i od zakona", rekao je Lukač.

Ilić je istakao da je osumnjičeni uhapšen noćas i da je u toku kriminalistička obrada, kao i nad drugim licima za koja policija ima saznanja da su učestvovala u pripremi ili samom izvršenju ovog krivičnog djela.

On je naveo da će uhapšeni B.N. danas biti predat u nadležnost Republičkog tužilaštva posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, kao i ostala lica ukoliko se utvrdi da su povezana sa ovim krivičnim djelom.

Ilić je rekao da je privedeno lice od ranije poznato policiji, ali za lakša krivična djela, te da se napadač ne dovodi u vezu sa predmetima koji se vode protiv oštećenog u Osnovnom sudu Banjaluka.

On je naglasio da su rasvjetljene okolnosti u vezi sa ovim krivičnim djelom, te objasnio da su bombe postavljene u noći, između ponoći i 1.00 časa, a eksplodirale su kada je oštećeni pokrenuo vozilo.

Ilić je rekao da su tom prilikom dva lica lakše povrijeđena, a oštećena su još četiri vozila, od kojih dva potpuno, kao i dva poslovna prostora sa većom i dva sa manjom materijalnom štetom, te dva stana.

U banjalučkom naselju Starčevica juče su eksplodirale četiri ručne bombe koje su bile podmetnute pod automobil profesora fizičkog vaspitanja u Tehničkoj školi Spase Šakote /59/ koji je tom prilikom lakše povrijeđen. Osim njega, lakše povrede zadobio je i slučajni prolaznik. Nakon pružene medicinske pomoću, obojica su puštena na kućno liječenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana