Приведено лице које је поставило бомбе под возило бањалучког професора

Срна
Приведено лице које је поставило бомбе под возило бањалучког професора

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је приведено лице чији су иницијали Б.Н. /36/ које је поставило четири експлозивне направе под возило јуче у Бањалуци.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о Ненаду Берићу.

Лукач је на конференцији за новинаре рекао да је приведено лице признало извршење кривичног дјела и да је ријеч о личном односу, а начелник Управе за организовани и тешки криминалитет Дарко Илић појаснио је да ријеч о међусобном сукобу због нелегалних послова.

Лукач је поновио да је ријеч о циљаном нападу на једно лице и то на бескрупулозан начин јер су били угрожени и остали грађани који су се налазили у близини возила.

"Дјело ће вјероватно бити квалификовано као убиство у покушају. Лице које је то извршило заслужује сваку врсту осуде и од јавности и од закона", рекао је Лукач.

Илић је истакао да је осумњичени ухапшен ноћас и да је у току криминалистичка обрада, као и над другим лицима за која полиција има сазнања да су учествовала у припреми или самом извршењу овог кривичног дјела.

Он је навео да ће ухапшени Б.Н. данас бити предат у надлежност Републичког тужилаштва посебног одјељења за организовани криминал, као и остала лица уколико се утврди да су повезана са овим кривичним дјелом.

Илић је рекао да је приведено лице од раније познато полицији, али за лакша кривична дјела, те да се нападач не доводи у везу са предметима који се воде против оштећеног у Основном суду Бањалука.

Он је нагласио да су расвјетљене околности у вези са овим кривичним дјелом, те објаснио да су бомбе постављене у ноћи, између поноћи и 1.00 часа, а експлодирале су када је оштећени покренуо возило.

Илић је рекао да су том приликом два лица лакше повријеђена, а оштећена су још четири возила, од којих два потпуно, као и два пословна простора са већом и два са мањом материјалном штетом, те два стана.

У бањалучком насељу Старчевица јуче су експлодирале четири ручне бомбе које су биле подметнуте под аутомобил професора физичког васпитања у Техничкој школи Спасе Шакоте /59/ који је том приликом лакше повријеђен. Осим њега, лакше повреде задобио је и случајни пролазник. Након пружене медицинске помоћу, обојица су пуштена на кућно лијечење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана