Pritvor zbog šverca droge

Goran Obradović
Pritvor zbog šverca droge

Banjaluka - Nenadu Tomoviću (32) i Goranu Oljači (41) iz Prijedora, koji su uhapšeni u utorak u akciji "Krug", juče je u banjalučkom Okružnom sudu određen jednomjesečni pritvor.

Protiv još sedam osoba uhapšenih u ovoj akciji banjalučko Okružno tužilaštvo predložilo je pritvor.

Uhapšeni su još: granični policajac Radivoj Čanić (39), te  Danijel Marinković, Nenad Medić (39), Vojislav Petrović (29), Aleksandar Grubješić (44) i Vehim Tihić (34), svi iz Novog Grada, te Dalibor Stjepanović (32) iz Gradiške.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" u Okružnom sudu u Banjaluci nisu bili donijeli odluku o određivanju pritvora za osumnjičene.

- Osim za neovlašćenu proizvodnju i promet droge, Grubješić i Tihić se terete i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - istakli su u tužilaštvu.

Portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović rekla je da je akcija "Krug" trajala od 18. oktobra prošle do 26. marta ove godine.

Tokom ove akcije zaplijenjeno je ukupno 593,73 grama marihuane, a pored toga, pronađena su i oduzeta 23 mobilna telefona, 14 SIM kartica i 11 nosača za SIM kartice.

Prema njenim riječima, nastavljaju se aktivnosti na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela iz oblasti neovlašćene proizvodnje i prometa opojne droge.

Većina uhapšenih u policijskoj akciji "Krug" odranije je poznata policiji zbog sličnih krivičnih djela.

Dalibor Stjepanović je u januaru 2009. godine osuđen na četiri godine zatvora zbog toga što se tokom dužeg perioda bavio preprodajom heroina. Vehim Tihić je ranije bio uhapšen u skandinavskim zemljama zbog sumnje da se bavio prodajom kokaina.

Oružje

U policijskoj akciji "Krug" 26. marta obavljeno je ukupno devet pretresa na području Prijedora, Novog Grada i Gradiške.

- U tim pretresima pronađena je ručna bomba "M75", lovačka puška, lovački karabin "M48", malokalibarska puška i pištolj "zastava" - rekli su u CJB Banjaluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana