Притвор због шверца дроге

Горан Обрадовић
Притвор због шверца дроге

Бањалука - Ненаду Томовићу (32) и Горану Ољачи (41) из Приједора, који су ухапшени у уторак у акцији "Круг", јуче је у бањалучком Окружном суду одређен једномјесечни притвор.

Против још седам особа ухапшених у овој акцији бањалучко Окружно тужилаштво предложило је притвор.

Ухапшени су још: гранични полицајац Радивој Чанић (39), те  Данијел Маринковић, Ненад Медић (39), Војислав Петровић (29), Александар Грубјешић (44) и Вехим Тихић (34), сви из Новог Града, те Далибор Стјепановић (32) из Градишке.

До закључења овог броја "Гласа Српске" у Окружном суду у Бањалуци нису били донијели одлуку о одређивању притвора за осумњичене.

- Осим за неовлашћену производњу и промет дроге, Грубјешић и Тихић се терете и за кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја - истакли су у тужилаштву.

Портпарол Центра јавне безбједности Бањалука Марија Маркановић рекла је да је акција "Круг" трајала од 18. октобра прошле до 26. марта ове године.

Током ове акције заплијењено је укупно 593,73 грама марихуане, а поред тога, пронађена су и одузета 23 мобилна телефона, 14 СИМ картица и 11 носача за СИМ картице.

Према њеним ријечима, настављају се активности на спречавању и откривању кривичних дјела из области неовлашћене производње и промета опојне дроге.

Већина ухапшених у полицијској акцији "Круг" одраније је позната полицији због сличних кривичних дјела.

Далибор Стјепановић је у јануару 2009. године осуђен на четири године затвора због тога што се током дужег периода бавио препродајом хероина. Вехим Тихић је раније био ухапшен у скандинавским земљама због сумње да се бавио продајом кокаина.

Оружје

У полицијској акцији "Круг" 26. марта обављено је укупно девет претреса на подручју Приједора, Новог Града и Градишке.

- У тим претресима пронађена је ручна бомба "М75", ловачка пушка, ловачки карабин "М48", малокалибарска пушка и пиштољ "застава" - рекли су у ЦЈБ Бањалука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана