Pritvor dvojici muškaraca zbog pokušaja silovanja

Srna
Pritvor dvojici muškaraca zbog pokušaja silovanja

Banjaluka - Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor za R.D. /56/ iz Prijedora zbog sumnje da je u više navrata pokušao da siluje svoje kćerke, te za M.B. /49/ iz Mrkonjić Grada osumnjičenog za pokušaj obljube 14-godišnje djevojčice.

R.D. je na teret stavljeno krivično djelo polno nasilje nad djetetom u vezi sa krivičnim djelom silovanje u pokušaju, dok je M.B. osumnjičen da je počinio krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem u pokušaju.

Portparol suda Jelena Marković-Popović rekla je Srni da je pritvor za R.D. određen zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili da dovrši pokušano krivično djelo.

Ona je istakla da mu je pritvor određen zbog vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina i teža kazna s obzirom na način izvršenja ili posljedica krivičnog djela.

Popovićeva je naglasila da je pritvor za M.B. iz Mrkonjić Grada određen zbog bojazni i okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke. M.B. je osumnjičen da je 19. novembra u Mrkonjić Gradu pokušao da obljubi djevojčicu od 14 godina.

R.B. je osumnjičen  da je od 2004. do 18. novembra ove godine u više navrata pokušao da siluje svoje dvije kćerke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana