Присвојила паре од регистрације возила

Сања Амиџић
Присвојила паре од регистрације возила

Бањалука - Полиција је у протеклих 30 дана расвијетлила три кривична дјела из прошле године "тешка" више од 70.000 марака.

Ово је јуче на конференцији за новинаре изјавио начелник Сектора криминалистичке полиције у Центру јавне безбједности Бањалука Дарко Новковић.

Расвијетљени су злоупотреба повјерења, којом је буџет РС оштећен за 56.000 марака, крађа 12.000 КМ из сефа предузећа "Хидроинжињеринг" и пљачка 2.300 КМ са бензинске пумпе у Српским топлицама.

Како "Глас Српске" сазнаје за злоупотребу је осумњичена радница приватног предузећа за посредовање и регистрацију возила у Бањалуци Гордана Ернаут.

Како су рекли у полицији, наводећи иницијале, Ернаутова се терети да је од јануара 2013. до августа 2015. године у намјери да прибави противправну имовинску корист током регистрације аутомобила узимала новац за плаћање разних пореза, а који није уплаћивала на рачун јавних прихода.

- Она је новац задржавала за себе, а као доказ о уплати прилагала је уплатнице са другим именима, фиктивне и неовјерене уплатнице - објаснио је Новковић.

Додао је да је полиција против ње поднијела извјештај бањалучком Окружном тужилаштву због кривичног дјела злоупотреба повјерења.

Осим овога, полицајци су расвијетлили и крађу сефа из фирме "Хидроинжињеринг" у Бањалуци за коју се терети Дејан Костић и Александар Васојевић из Бањалуке. Према подацима из полиције, крађа је почињена у ноћи између 8. и 9. августа прошле године. Они су осумњичени да су провалили у поменути објекат и починили пљачку.

Полиција ће против њих тужилаштву Бањалуци поднијети извјештај због тешке крађе.

Драган Јокић из Шипова терети се за пљачку на бензинској пумпи у Српским топлицама. Он се терети да је 5. маја прошле године маскиран упао на поменуту бензинску пумпу и пријетећи оружјем раднику отео више од 2.000 КМ. Након што је покупио плијен, он је побјегао.

Јокић је након саслушања у полицији пуштен на слободу и против њега ће полиција поднијети извјештај због кривичног дјела разбојништво.

Уплатница

Гордана Ернаут одраније је позната полицији. Она је током акције "Уплатница", која је спроведена лани, осумњичена да је злоупотребама током регистрације више возила у Бањалуци незаконито зарадила 5.340 марака. Њој је тада на терет стављено да је приликом продужавања саобраћајних дозвола на основу пуномоћи власника аута прилагала неовјерене копије уплатница пореза и накнада које никада није платила. Она је од њих узимала новац за те накнаде, али га је задржавала за себе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана