Пријетио рођаку да ће га спалити ако не промијени исказ

Срна
Пријетио рођаку да ће га спалити ако не промијени исказ

Добој - Да би своју мајку Мелиху С. (37) извукао из притвора, у којем се налази од почетка фебруара, седамнаестогодишњак из Грапске је пријетећи ножем и електрошокером натјерао рођака Сабита С. (18) да промијени исказ, у којем је признао кривицу за учешће у пљачки мјењачнице коју је осмислила Мелиха.

Из Полицијске управе Добој је саопштено да је овдашњем Окружном јавном тужилаштву поднесен извјештај против малољетника и Н.К. (30) због сумње да су починили кривично дјело спречавање доказивања.

"За пријављена лица постоји основ сумње да су средином септембра свједока у судском поступку пријетњом употребе силе, тј. ножа и електрошокера, навели да да лажни исказ", наводе у добојској полицији.

Према незваничним информацијама, малољетник је у договору с адвокатом који заступа његову мајку у судском поступку позвао рођака на кафу и заједно с Небојшом К. аутом га покупио на улици.

"Док су се возили Мелихин син је пријетио Сабиту да ће му одсјећи прст и спалити га електрошокером уколико не промијени исказ и не каже како је своје учешће у пљачки признао јер су га тукли у полицији. Дан касније Сабита је позвао Мелихин адвокат под изговором да мора поново дати изјаву, а младић је страхујући за свој живот промијенио своју првобитну изјаву, у којој је признао своје дјело", каже наш извор.

Иначе, пљачка мјењачнице "Киа", која се налази на улазу у добојску зелену пијацу, догодила се у ноћи између 4. и 5. децембра прошле године, све је осмислила и организовала Мелиха, а у разбојнички поход је, како је сумњиче, повела своја два малољетна сина, као и Сабита С., који је син њеног дјевера, и у вријеме пљачке је такође био малољетан.

Мелиха се тада пасатом довезла до мјењачнице, а да би себи и саучесницима обезбиједила алиби отишла је с млађим сином у Службу хитне помоћи Дома здравља и, под изговором да јој је лоше, затражила је помоћ.

Дежурни љекар ју је прегледао, а она је потом с упутницом отишла у болницу "Свети апостол Лука", гдје је такође љекар обавио преглед. За то вријеме су, како се сумња, њен старији син и Сабит "ординирали" око мјењачнице.

Њих двојица су искључила уличну расвјету која освјетљава мјењачницу, након чега су провалили унутра и узели 15.000 КМ, а потом је син позвао Мелиху, која је наишла аутом и одвезла их кући, гдје су подијелили новац.

Након што су ухапшени у акцији "Алиби", коју је Полицијска управа Добој реализовала у сарадњи с Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, Мелиха је завршила иза решетака, а Сабит је пуштен на слободу.

Мелихини синови су тада по препоруци Центра за социјални рад предати на старање њиховој баки, односно очевој мајци, јер је према незваничним информацијама њихов отац на привременом раду у иностранству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана