Prijetio da će zapaliti policajce

Goran Obradović
Prijetio da će zapaliti policajce

Doboj - Dobojlija Salih Hadžić (50) uhapšen je zbog sumnje da je u Kostajnici kod Doboja sa kanisterom benzina u ruci prijetio da će zapaliti policajce, njihovo vozilo i svoj kamion, potvrđeno je u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, prije hapšenja policija je tokom redovne kontrole saobraćaja u Kostajnici zaustavila kamion "mercedes" kojim je upravljao Hadžić.

- Pregledom kamiona policija je uočila da prevozi više metara kubnih drveta, a koje nije bilo obilježeno šumarskim žigom - rekao je naš izvor. On je pojasnio da je tada vozač izašao iz kamiona, kao i njegova braća Salih i Samir. Policajci su u međuvremenu pozvali lugara iz Doboja kako bi utvrdili da li su drva ukradena.

- Dok su policajci razgovarali sa lugarom, u kamion je ušao Samir Hadžić, startovao ga i krenuo u pravcu Doboja. Policajci su odmah uskočili u svoj automobil i krenuli u potjeru za njim - pojasnio je naš izvor.

Prema njegovim riječima, vozač je zaustavio kamion u ulici Krajiških brigada u Doboju, a kada su policajci izašli iz svog vozila, vidjeli su čovjeka kako im prilazi sa kanisterom u ruci.

- Kada su se približili, uočili su Saliha koji je u međuvremenu kamion polio benzinom, a zatim se okrenuo prema policajcima i zaprijetio da će i njih zapaliti - rekao je izvor "Glasa".

Zatim je uslijedila prava drama jer se proliveni benzin razlio i ispod službenog policijskog vozila, a potom su policajci u Hadžićevim rukama vidjeli upaljač. Onda je jedan od policajaca ušao u vozilo i pomjerio ga unazad.

Međutim, tu nije bio kraj, dok su policajci pomjerali svoje vozilo, braća su ponovo uskočila u kamion i pokušala da pobjegnu, ali ih je policija pronašla i uhapsila. Protiv

Saliha Hadžića biće podnesen izvještaj dobojskom tužilaštvu zbog napada na policajce.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Doboj Goran Ćurković potvrdio je da se desio incident prilikom oduzimanja drva koja su prevožena bez dokumentacije i dodao da je vlasnik prijetio policajcima, ali da nije došlo do napada.

Šakom u glavu

Jovica Mirković uhapšen je zbog napada na policajca tokom predizbornog skupa SNSD-a u Donjim Podgradcima kod Gradiške.

Prije hapšenja policajci su ga više puta upozorili i naredili mu da se udalji od predsjednika RS Milorada Dodika, što je on odbio. Umjesto da se udalji, Mirković je u jednom trenutku šakom u glavu udario policajca Dejana G. i nanio mu lakše povrede, zbog kojih mu je ukazana ljekarska pomoć.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana