Prijetili menadžeru Miligrama

D. Dujić, N. Tomašević
Prijetili menadžeru Miligrama

Doboj - Vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u Doboju P. Kujundžić i O. B. iz Doboja osumnjičeni su da su uputili ozbiljne prijetnje menadžeru pop grupe "Miligram" iz Srbije Dejanu Petriševiću.

Izvor blizak istrazi je rekao da je cilj ove poruke da se grupa "Miligram" spriječi da održi koncert u dobojskom Disko klubu "Džungla", koji je bio zakazan za 8. mart.

Navodeći njihove inicijale, iz CJB Doboj je saopšteno da se oni terete za ugrožavanje bezbjednosti.

Prema nezvaničnim informacijama, P. Kujundžić se sumnjiči da je platio O. B. oko 60 maraka da uputi prijeteću SMS poruku Petriševiću. Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni O. B. prijeteću poruku na broj Petriševića proslijedio nekoliko dana prije 8. marta, za kada je bio zakazan koncert "Miligrama" u Doboju. Petrišević je tada bio u Srbiji.

- Poruka je napisana tako da se posumnja kako prijetnje dolaze od ekstremnih muslimana džihadista. U poruci se prijetilo menadžeru, članovima grupe "Miligram" i eventualnim učesnicima koncerta. U poruci je, između ostalog, napisano da će u ime džihada svi biti dignuti u vazduh - kazao je izvor blizak istrazi.

On je dodao da je odmah poslije ove poruke Petrišević prijetnje prijavio policiji u Srbiji, pa je u saradnji sa MUP-om Republike Srpske i policijom u Doboju pokrenuta istraga.

Prema riječima našeg sagovornika, tokom istrage policija iz Doboja došla je do saznanja o osobi koja je uputila poruku, kao i o tome da nije riječ o džihadistima.

- Poruka je tako napisana da se skrene pažnja sa osoba koje su je pisale i pravog motiva. Ovom porukom vlasnik jednog ugostiteljskog lokala želio je da spriječi održavanje koncerta grupe "Miligram" i tako uništi posao "Džungli" u vrijeme 8. marta - kazao je ovaj izvor.

Protiv P. K. i O. B. CJB Doboj podnio je izvještaj Okružnom tužilaštvu kojim ih tereti za ugrožavanje bezbjednosti. Oni su ispitani i pušteni da se brane sa slobode.

U CJB Doboj su rekli da radi zaštite istrage ne mogu da otkrivaju identitet osumnjičenih niti druge detalje.

Koncert grupe "Miligram" u dobojskom klubu "Džungla", i pored prijetnji, održan je 8. marta uz veliki broj prisutnih gostiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana