Пријетили менаџеру Милиграма

Д. Дујић, Н. Томашевић
Пријетили менаџеру Милиграма

Добој - Власник једног угоститељског објекта у Добоју П. Кујунџић и О. Б. из Добоја осумњичени су да су упутили озбиљне пријетње менаџеру поп групе "Милиграм" из Србије Дејану Петришевићу.

Извор близак истрази је рекао да је циљ ове поруке да се група "Милиграм" спријечи да одржи концерт у добојском Диско клубу "Џунгла", који је био заказан за 8. март.

Наводећи њихове иницијале, из ЦЈБ Добој је саопштено да се они терете за угрожавање безбједности.

Према незваничним информацијама, П. Кујунџић се сумњичи да је платио О. Б. око 60 марака да упути пријетећу SMS поруку Петришевићу. Истрагом је утврђено да је осумњичени О. Б. пријетећу поруку на број Петришевића прослиједио неколико дана прије 8. марта, за када је био заказан концерт "Милиграма" у Добоју. Петришевић је тада био у Србији.

- Порука је написана тако да се посумња како пријетње долазе од екстремних муслимана џихадиста. У поруци се пријетило менаџеру, члановима групе "Милиграм" и евентуалним учесницима концерта. У поруци је, између осталог, написано да ће у име џихада сви бити дигнути у ваздух - казао је извор близак истрази.

Он је додао да је одмах послије ове поруке Петришевић пријетње пријавио полицији у Србији, па је у сарадњи са МУП-ом Републике Српске и полицијом у Добоју покренута истрага.

Према ријечима нашег саговорника, током истраге полиција из Добоја дошла је до сазнања о особи која је упутила поруку, као и о томе да није ријеч о џихадистима.

- Порука је тако написана да се скрене пажња са особа које су је писале и правог мотива. Овом поруком власник једног угоститељског локала желио је да спријечи одржавање концерта групе "Милиграм" и тако уништи посао "Џунгли" у вријеме 8. марта - казао је овај извор.

Против П. К. и О. Б. ЦЈБ Добој поднио је извјештај Окружном тужилаштву којим их терети за угрожавање безбједности. Они су испитани и пуштени да се бране са слободе.

У ЦЈБ Добој су рекли да ради заштите истраге не могу да откривају идентитет осумњичених нити друге детаље.

Концерт групе "Милиграм" у добојском клубу "Џунгла", и поред пријетњи, одржан је 8. марта уз велики број присутних гостију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана