Пријетећи пушком украли два аутомобила

Г. О.
Пријетећи пушком украли два аутомобила

Сарајево - Полиција трага за организованом криминалном групом која је у два наврата уз пријетњу оружјем украла два скупоцјена аутомобила са паркинга у улици Касима Прохића у сарајевском насељу Добриња.

Разбојници су у ноћи између 21. и 22. августа дошли до поменутог паркинга и уз пријетњу пушком портиру и људима који су се ту затекли отели скупоцјени BMW. На сличан начин лопови су у ноћи између 16. и 17. августа, послије пријетње пушком портиру, одвезли "ауди А6" са поменутог паркинга.

Становници сарајевског насеља Добриња кажу да живе у страху од сљедеће акције групе криминалаца. Приликом посљедњег разбојништва на паркингу се затекло неколико становника, које су наоружани разбојници приморали да легну на тло док они не "обаве посао".

- Већ другу ноћ у овој седмици екипа са пушкама и панцирима дошла је на паркинг испред зграде у улици Касима Прохића. У четвртак увече су пришли портиру те уз пријетњу пушком натјерали га да легне на под и отели му мобилни телефон - испричао је један од очевидаца.

Он је додао да је на паркингу било неколико породица које су они натјерали да легну на тло, а затим су изабрали аутомобил који ће украсти.

Након што су сјели у аутомобил, побјегли су Лукавичким путем према РС.

Сарајевска полиција је о овој крађи обавијестила колеге из РС и заједно раде на проналаску крадљиваца.

Портпарол МУП-а Кантона Сарајево Ирфан Нефић потврдио је да полиција ради на расвјетљавању крађа аутомобила.

Он је додао да је у питању организовани криминал и да би и друге полицијске агенције требало би да буду укључене у потрагу за крадљивцима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана