Prijeteći puškom s bajonetom oteo 2.000 KM iz benzinske pumpe u Banjaluci

Nebojša Tomašević
Prijeteći puškom s bajonetom oteo 2.000 KM iz benzinske pumpe u Banjaluci

Banjaluka - Policija traga za razbojnikom koji je maskiran, prijeteći poluautomatskom puškom PAP s bajonetom, oteo oko 2.000 KM od radnika benzinske pumpe "Ideal petrol" u ulici Cara Lazara u banjalučkom naselju Obilićevo.

- Pljačkaš je u prostorije pumpe upao u četvrtak oko 20 časova i čim je ušao, oružje je okrenuo prema radniku i radnici, te uzviknuo: "Ovo je pljačka, dajte pare!" Preko glave je imao navučeno nešto što liči na najlonsku čarapu, dok je na sebi imao vojnu maskirno-zelenu jaknu i tamnije hlače - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je za vrijeme pljačke u prostorije pumpe ušla jedna djevojka, pa je razbojnik prema njoj usmjerio oružje i zaprijetio joj.

- Djevojka se prestrašila i odmah pobjegla s vrata. Razbojniku je novac iz ladice izvadila i dala radnica, koju je natjerao da uđe iza pulta i to učini, dok je radnik stajao pored nje. Tad je pljačkaš istrčao i pješice otišao iza pumpe u ulici Brace Potkonjaka - kazao je ovaj izvor.

Prema njegovim riječima, za sada nije poznato da li ga je u ulici čekao saučesnik ili ne.

- Pretpostavljamo ili da ga je neko čekao u vozilu ili je tu ostavio svoj automobil. Teško da bi sa onako dugačkom puškom pješke bježao gradom jer bi brzo bio primijećen - pojasnio je ovaj izvor "Glasa Srpske".

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović potvrdila je da je opljačkana benzinska pumpa u banjalučkoj ulici Cara Lazara u naselju Obilićevo.

- Maskirani muškarac je uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja ukrao novac, a zatim pobjegao u nepoznatom pravcu. Tačna materijalna šteta biće naknadno utvrđena - saopštila je Markanovićeva i dodala da se za razbojnikom intenzivno traga. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" niko nije bio uhapšen.

Snimak

Kako saznajemo, cijeli tok pljačke u prostorijama benzinske pumpe  "Ideal petrol" snimile su nadzorne kamere. Policija je izuzela snimak, pomoću kojeg će pokušati da utvrdi identitet napadača.

Prema snimcima, razbojnik je visok oko 175 centimetara i krupnije je građe. Saznajemo da u policiji ne isključuju mogućnost da je riječ o starijem muškarcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana