Prijeteći oružjem ukrali 1.000 KM

Goran Obradović
Prijeteći oružjem ukrali 1.000 KM

Laktaši - Policija traga za trojicom razbojnika koji su u noći između ponedjeljka i utorka opljačkali benzinsku pumpu "Nis petrol" u Trnu kod Laktaša i odnijeli oko 1.000 maraka.

Prema nezvaničnim informacijama riječ je o grupi razbojnika koji su opljačkali više benzinskih pumpi na području banjalučke regije.

Izvor blizak istrazi ispričao je da su trojica razbojnika u utorak oko 3.30 časova upali na benzinsku pumpu, a jedan je imao pušku "kratež", a druga dvojica bajonete.

- Čim su ušli u objekat odmah su zaprijetili radnici koja je tu radila, te uzeli oko hiljadu maraka pazara i pobjegli u nepoznatom pravcu - rekao je naš izvor.

On je pojasnio da se na objektu pumpe kao i unutrašnjosti nalaze bezbjednosne kamere koje su snimile cijeli tok pljačke, a policija je izuzela te snimke i poslala ih na vještačenje.

- Razbojnici su do pumpe došli pješke, a pretpostavlja se da su u blizini sakrili automobil. Nakon što su uzeli novac pobjegli su iza pumpe i nije poznato da li ih je tamo čekao automobil kojim su pobjegli - ispričao je pomenuti izvor.

Prema njegovim riječima na sličan način opljačkane su još dvije benzinske pumpe koje se nalaze u blizini pomenute pumpe.

- Policija sumnja da je riječ o istoj grupi razbojnika koji su već jednom opljačkali "Nis petrol" pumpu koja se nalazi preko puta one koja je u utorak opljačkana, kao i "San oil" pumpe, koja je udaljena oko 300 metara - istakao je naš izvor.

Tada, 27. avgusta ove godine, opljačkana je pomenuta pumpa koja se nalazi preko puta pumpe koja je bila meta lopova u utorak ujutru.

I to razbojništvo počinila su trojica pljačkaša. Oni su oko tri časa ujutro upali u objekat pumpe i od radnika oteli oko 2.000 maraka pazara i pobjegli u nepoznatom pravcu. Prema nezvaničnim informacijama jedan od razbojnika povrijedio je radnicu, a i tada su kamere takođe snimile tok pljačke. Ali razbojnici nisu pronađeni.

Najvjerovatnije ista grupa razbojnika opljačkala je 27. jula i benzinsku pumpu "San oil" koja je udaljena oko 300 metara od objekata "Nis petrola". Tada su trojica maskiranih i naoružanih razbojnika upali u objekat pume i odnijeli oko 700 maraka pazara i jedan od njih je udario i povrijedio radnicu.

Trojica razbojnika su na sličan način počekom juna opljačkali i radnike benzinske pumpe "Nešković" u ulici Krajiških brigada u Banjaluci i od radnika oteli oko 35.000 maraka. Razbojnici su "golfom 4" presreli automobil u kojim su radnici pomenute pumpe nosili pazar i prijeteći oružjem oteli im novac.

Cigarete

Trojica lopova su u noći između 7. i 8. avgusta provalili u objekat benzinske pumpe "Nešković" u banjalučkom naselju Lazarevo.

Lopovi su tada tokom noći obili pumpu i ukrali cigarete i drugu robu vrijednu više od 20.000 maraka. Tokom bijega izgubili su određenu količinu cigareta.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana