Prijedorčanka prijetila ubistvom, vsjekirom polupala sve po kući

N. T.
Prijedorčanka prijetila ubistvom, vsjekirom polupala sve po kući

Prijedor - Marina Baškot (42) iz Prijedora završila je iza rešetaka zbog sumnje da je sjekirom polupala sve u kući poznaniku Zoranu K. u tom gradu, saznaje “Glas Srpske”.

Osim ovog, nju terete i za prijetnje poznaniku H. K., kome je poslala SMS poruku da će ga ubiti. Marinu Baškot sumnjiče da je ovo počinila 15. i 16. avgusta, a nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Prijedoru određen joj je jednomjesečni pritvor.

Izvor blizak istrazi kazao je da je ona u kuću Zorana K. došla 16. avgusta u namjeri da se obračuna sa njim zbog ranijih nesuglasica.

- Srećom, u vrijeme njenog upada u kući nije bilo nikoga, pa je izbjegnuta veća tragedija. Baškotova je odmah po dolasku sjekirom razvalila ulazna vrata. Nakon toga, unutra je napravila pravi haos - kazao je ovaj izvor.

Prema njegovim riječima, Prijedorčanka je prvo polupala pločice u hodniku, da bi zatim ušla u dnevni boravak, gdje je razbila komodu, te uništila posuđe i sve u njoj.

- Nakon toga, ušla je u kupatilo i polupala sve pločice. Ali, ni tu se nije zaustavila, već je ušla u spavaću sobu, gdje je uništila ladice sa raznim predmetima, te je napustila kuću. Takođe, uništila je i kuhinju, koju je isjekla sjekirom - ispričao je izvor blizak istrazi.

Pojasnio je da je nakon prijave ovog slučaja Baškotova brzo otkrivena i uhapšena, a tada je utvrđeno da je 15. avgusta slala prijeteće poruke drugom poznaniku H. K.

Baškotova je odranije poznata po sličnom divljem ponašanju, a motiv njenog najnovijeg ispada nije još utvrđen.

U Policijskoj upravi Prijedor, navodeći inicijale, kazali  su da Baškotovu terete za ugrožavanje bezbjednosti, oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari i narušavanje nepovredivosti stana.

- Osumnjičena M. B. predata je u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Prijedoru - rekli su u policiji ne navodeći detalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana