Prijedor: Prijetio sugrađanki naoružan do zuba

N. T.
Prijedor: Prijetio sugrađanki naoružan do zuba

Prijedor - Goran K. (43) iz Prijedora uhapšen je i određen mu je pritvor zbog prijetnji sugrađanki K. S. (37) i posjedovanja arsenala oružja.

Iz Policijske uprave Prijedor kazali su da je policiji 11. novembra prijavljeno da je K. G. prijetio K. S. iz Prijedora.

- Odmah je poslata ekipa na teren da ispita navode prijave, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Prijedoru pretresene su prostorije koje koristi K. G. Tom prilikom pronađena su tri pištolja, automatska puška, 510 metaka različitog kalibra, dvije ručne bombe i ručni raketni bacač „zolja“. Ovo oružje je oduzeto - saopštili su iz policije i dodali da je osumnjičeni K. G. nakon toga uhapšen i ispitan na okolnosti prijetnji i posjedovanja naoružanja.

U policiji su juče istakli da je K. G. predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Prijedoru uz izvještaj koji ga tereti za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- Tužilaštvo je nakon ispitivanja osumnjičenog zatražilo od Osnovnog suda u Prijedoru da mu odredi pritvor. Prijedlog je prihvaćen i sud je donio odluku kojom se K. G. određuje pritvor do 30 dana - rekli su u policiji i naglasili da zbog zaštite istrage u ovom slučaju ne mogu da otkrivaju nikakve detalje i dodatne informacije.

Nisu mogli ni da kažu kakve prijetnje je sugrađanki uputio osumnjičeni, niti šta je motiv svega toga.

Takođe nije otkriveno ni odakle osumnjičenom toliko oružje i da li je bilo namijenjeno za dalju preprodaju ili je riječ o nečemu drugom.

Veća količina naoružanja i vojne opreme nedavno je pronađena i u banjalučkom naselju Goleši, zbog čega je uhapšen Milenko G. Arsenal naoružanja otkrili su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS, u saradnji sa policijskim upravama Banjaluka i Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana