Приједор: Пријетио суграђанки наоружан до зуба

Н. Т.
Приједор: Пријетио суграђанки наоружан до зуба

Приједор - Горан К. (43) из Приједора ухапшен је и одређен му је притвор због пријетњи суграђанки К. С. (37) и посједовања арсенала оружја.

Из Полицијске управе Приједор казали су да је полицији 11. новембра пријављено да је К. Г. пријетио К. С. из Приједора.

- Одмах је послата екипа на терен да испита наводе пријаве, а на основу наредбе Основног суда у Приједору претресене су просторије које користи К. Г. Том приликом пронађена су три пиштоља, аутоматска пушка, 510 метака различитог калибра, двије ручне бомбе и ручни ракетни бацач „зоља“. Ово оружје је одузето - саопштили су из полиције и додали да је осумњичени К. Г. након тога ухапшен и испитан на околности пријетњи и посједовања наоружања.

У полицији су јуче истакли да је К. Г. предат у надлежност Окружног тужилаштва у Приједору уз извјештај који га терети за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

- Тужилаштво је након испитивања осумњиченог затражило од Основног суда у Приједору да му одреди притвор. Приједлог је прихваћен и суд је донио одлуку којом се К. Г. одређује притвор до 30 дана - рекли су у полицији и нагласили да због заштите истраге у овом случају не могу да откривају никакве детаље и додатне информације.

Нису могли ни да кажу какве пријетње је суграђанки упутио осумњичени, нити шта је мотив свега тога.

Такође није откривено ни одакле осумњиченом толико оружје и да ли је било намијењено за даљу препродају или је ријеч о нечему другом.

Већа количина наоружања и војне опреме недавно је пронађена и у бањалучком насељу Голеши, због чега је ухапшен Миленко Г. Арсенал наоружања открили су полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова РС, у сарадњи са полицијским управама Бањалука и Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана