Prijedor: Policajac spriječio samoubistvo invalida

Snežana Tasić
Prijedor: Policajac spriječio samoubistvo invalida

Prijedor - Policajac Milenko Vukmir iz Prijedora spriječio je juče sugrađanina D. Đ. (61) da izvrši samoubistvo na gradskom mostu u Prijedoru.

Kako nezvanično saznajemo, nesrećni čovjek je naprije pokušao da se objesi o most, ali mu je konopac pukao, pa se potom zatekao na jednom od nosača mosta na Sani. Odatle je namjeravao da skoči u rijeku, ali ga je hrabri policajac Vukmir odgovorio od te namjere.

Sve je počelo tako što su građani vidjeli muškarca na mostu koji želi da izvrši samoubistvo.

- Neko od građana je telefonom pozvao našu stanicu i obavijestio nas da na gradskom mostu čovjek želi da izvrši samoubistvo. Policajac Vukmir odmah je otišao na lice mjesta, gdje je zatekao muškarca koji je stajao na betonskom nosaču mosta, krvavih ruku, koje su očigledno bile sažuljane konopcem. Naš pripadnik je najprije počeo da razgovora sa D. Đ. da bi ga odgovorio od namjere da skoči u Sanu - ispričao je juče komandir Policijske stanice Prijedor jedan Goran Lazić.

Još je dodao da je Vukmir nesebičnim zalaganjem uspio da pregazi rijeku Sanu i dođe do D. Đ.

- Kada je došao do njega, odnosno do nosača mosta, pričom ga je odvratio od namjere da izvrši samoubistvo. Potom  je uspio da ga izvede na obalu. D. Đ. je vozilom Hitne pomoći prebačen u prijedorsku bolnicu, gdje mu je pružena potrebna ljekarska pomoć - rekao je Lazić.

Dodao je da ovo nije jedinstven slučaj postupanja policijskog službenika, koji se često nalaze u situaciji da moraju da intervenišu kao Vukmir u ovoj situaciji.

- Naš policijski službenik je napravio herojski čin, jer nema većeg djela od toga kad se spasi nečiji život - zaključio je Lazić.

Nezvanično, D. Đ. je ratni vojni invalid četvrte kategorije, a kao mogući uzrok njegovog pokušaja samoubistva nezvanično se navodi nedavna revizija, gdje je izgubio pomenutu kategorizaciju.

Vukmir

Pokušali smo juče da stupimo u kontakt sa policajcem Milenkom Vukmirom, ali do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nismo uspjeli.

U razgovoru sa stanovnicima Prijedora mogli smo čuti samo riječi hvale za hrabri čin policajca.

- Ponosni smo što imamo takvu policiju - rekao je stanovnik Prijedora Luka Drljača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana