Приједор: Полицајац спријечио самоубиство инвалида

Снежана Тасић
Приједор: Полицајац спријечио самоубиство инвалида

Приједор - Полицајац Миленко Вукмир из Приједора спријечио је јуче суграђанина Д. Ђ. (61) да изврши самоубиство на градском мосту у Приједору.

Како незванично сазнајемо, несрећни човјек је наприје покушао да се објеси о мост, али му је конопац пукао, па се потом затекао на једном од носача моста на Сани. Одатле је намјеравао да скочи у ријеку, али га је храбри полицајац Вукмир одговорио од те намјере.

Све је почело тако што су грађани видјели мушкарца на мосту који жели да изврши самоубиство.

- Неко од грађана је телефоном позвао нашу станицу и обавијестио нас да на градском мосту човјек жели да изврши самоубиство. Полицајац Вукмир одмах је отишао на лице мјеста, гдје је затекао мушкарца који је стајао на бетонском носачу моста, крвавих руку, које су очигледно биле сажуљане конопцем. Наш припадник је најприје почео да разговора са Д. Ђ. да би га одговорио од намјере да скочи у Сану - испричао је јуче командир Полицијске станице Приједор један Горан Лазић.

Још је додао да је Вукмир несебичним залагањем успио да прегази ријеку Сану и дође до Д. Ђ.

- Када је дошао до њега, односно до носача моста, причом га је одвратио од намјере да изврши самоубиство. Потом  је успио да га изведе на обалу. Д. Ђ. је возилом Хитне помоћи пребачен у приједорску болницу, гдје му је пружена потребна љекарска помоћ - рекао је Лазић.

Додао је да ово није јединствен случај поступања полицијског службеника, који се често налазе у ситуацији да морају да интервенишу као Вукмир у овој ситуацији.

- Наш полицијски службеник је направио херојски чин, јер нема већег дјела од тога кад се спаси нечији живот - закључио је Лазић.

Незванично, Д. Ђ. је ратни војни инвалид четврте категорије, а као могући узрок његовог покушаја самоубиства незванично се наводи недавна ревизија, гдје је изгубио поменуту категоризацију.

Вукмир

Покушали смо јуче да ступимо у контакт са полицајцем Миленком Вукмиром, али до закључења овог броја "Гласа Српске" нисмо успјели.

У разговору са становницима Приједора могли смо чути само ријечи хвале за храбри чин полицајца.

- Поносни смо што имамо такву полицију - рекао је становник Приједора Лука Дрљача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана