Приједор: Покушао да изнуди 10.000 КМ па претукао човјека

Н. Т.
Приједор: Покушао да изнуди 10.000 КМ па претукао човјека

Приједор - Полиција је привела Миладина Букву (44) из Приједора због сумње да је пријетећи пиштољем претукао Милана Карановића (67) у Новом Граду.

Буква је осумњичен да је претходно од Данијела Карановића (36), који је у сродству са Миланом, покушао да изнуди 10.000 марака.

Из ЦЈБ Приједор је, наводећи иницијале Букве и Карановића,  саопштено да је Буква ухапшен 21. јула у Приједору.

- Полицији је претходно Д. К. пријавио да га је М. Б. назвао путем телефона и уз пријетње му рекао да треба у року од два часа да му донесе 10.000 марака, или ће да убије и њега и породицу. Послије пријаве полиција је тражила М. Б., али тада није успјела да га пронађе. Он је ухапшен касније, послије напада на М. К. у Новом Граду - наводи се у саопштењу.

Према незваничним информацијама, Данијел Карановић је рекао у својој пријави да га је Буква посљедњих мјесец често малтретирао, а да му је пријетећи позив упутио 21. јула. Истог дана Буква је напао Милана Карановића и нанио му видне повреде, пријетећи му пиштољем, након чега је отишао у непознатом правцу. Полиција је Букву открила неколико часова касније у Приједору и ухапсила.

У ЦЈБ Приједор су наводећи његове иницијале рекли да је приликом криминалистичке обраде утврђено да је Буква починио кривична дјела за која се терети. Буква је пуштен да се брани са слободе, а тужилац је наредио да се Окружном тужилаштву против њега поднесе извјештај о почињеним кривичним дјелима изнуда и тјелесна повреда. Буква је привођен и у јуну прошле године када је пијан запалио "пежо 206", а потом полицији пријавио паљевину.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана